Tiana celebra aquest cap de setmana el festival de novel·la negra catalana

Un dels objectius de la nova edició de Tiana Negra era fer un homenatge a l’escriptora Isabel·Clara Simó en l’acte inaugural del festival dedicat a la novel·la negra catalana.
L’homenatge previst des de feia mesos coincideix en la setmana de la mort de l’escriptora d’Alcoi.
L’organització de Tiana Negra ha decidit continuar amb els actes previstos i aquest divendres 17 de gener es farà l’homenatge a l’autora de ‘La salvatge’ com estava previst.

La comissària de Tiana Negra, l’escriptora Ana Maria Villalonga ha comentat a L’Illa dels Llibres que l’homenatge ‘inclourà la projecció d’una entrevista que li van fer fa uns mesos, una taula rodona sobre la seva figura i la lectura d’alguns fragments dels seus textos negres’.

L’acte comptarà amb la presència de Margarida Aritzeta i Àlex Martín.
L’homenatge ja estava previst i coincideix amb la setmana de la mort de l’autora d’Alcoi.

Sobre Isabel-Clara Simó, Villalonga assenyala que ‘És una de les veus més potents de la literatura catalana de la segona meitat del segle XX i dels inicis del segle XXI. Feminista, compromesa políticament, lluitadora per la llengua i per la idea de països catalans, no només fa fer ficció amb gran èxit, sinó també assaig. Una gran intel·lectual i una dona exemplar.

Sobre l’homenatge a Isabel-Clara Simó en un festival de novel·la negra, la comissària de Tiana Negra ho té força clar ‘La Isabel va escriure coses molt variades. Va fer poesia, teatre i narrativa. Dins de la narrativa, un dels gèneres que va conrear és el negre. A més, a les novel·les no negres també hi ha certs components que negregen força. Li agradava molt el gènere i també l’havia estudiat’.

Tiana viurà del 17 al 18 de gener la vuitena edició del Festival de novel·la negra catalana amb la presència entre d’altres d’Andreu Martín, Teresa Solana, Lluís Llort, Pep Prieto i Marc Moreno.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here