La pandèmia i la situació sanitària provocada per la COVID-19 obliga als organitzador a presentar un nou  format del festival però mantenint totes les activitats previstes

El Tiana Negra 2021 finalment es farà completament en línia a través del Youtube de l’Ajuntament de Tiana i de les xarxes socials del certamen.

L’edició d’aquest 2021 serà la segona sota la direcció d’Anna Maria Villalonga i se celebrarà del 22 al 23 de gener a Tiana mantenint totes les activitats programades.

Enguany es vol retre un homenatge a l’escriptora Patricia Highsmith amb motiu del seu centenari i que tindrà lloc el dissabte 23 de gener amb una la lectura dramatitzada de textos de l’autora a càrrec dels socis de la Llar de Gent Gran de Tiana i una xerrada sobre el llibre La cervesa de la Highsmith amb Anna Maria Villalonga.

Tiana Negra també vol retre un homenatge a les  editorials de la literatura negra catalana que s’han fet grans i ja s’han convertit en una referència amb 50 títols: Crims.cat i Llibres del Delicte.

El festival també comptarà amb una taula rodona de true crime amb els periodistes Tura Soler i Jordi Grau

Entre els noms destacats que participaran  Margarida Aritzeta, Llort, Salvador Balcells i Silvestre Vilaplana. En el marc del Tiana Negra es donarà a conèixer el nom del guanyador del Premi Memorial Agustí Vehí vila de Tiana que enguany arriba a la seva vuitena edició.

Destaca també la taula rodona de traductors amb Francisco Castro, editor i traductor gallec, Maria Llopis i Albert Peiró vol dedicar un espai als traductors del gènere i potenciar la visibilitat de la interacció entre dues llengües peninsulars com el gallec i el català.

El festival enguany es farà a Can Riera que s’està habilitant amb tots els mitjans tècnics necessaris per oferir la difusió del certamen amb la máxima qualitat d’imatge i so. Es mantindran totes les activitats previstes al programa inicial, excepte el Trivial Negra, i la compra de llibres es podrá fer a través de la web de la llibreria Saltamartí de Badalona, que s’encarregarà de l’enviament. A més s’està treballant per oferir material audiovisual extra sobre els autors i els llibres participants.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here