Besalú ha celebrat la desena edició del Festival de l’edició independent

Els Premis Liberisliber segons assenyala l’organització dels guardons volen reconèixer la tasca heroica que fan dia a dia les editorials independents, la qual només es pot entendre des de la seva devoció sense límits per la literatura, l’art de l’edició i el coneixement.

 

Premi Liberisliber Xic Imago

A la categoria Premi Liberisliber Xic Imago -llibre infantil i juvenil amb preponderància de la imatge per sobre del text- ha guanyat l’Editorial Barrett amb Yo voy, de Juan Manuel Díaz. L’autor d’aquest llibre silenciós i proper a la ciència-ficció, reivindicatiu i imaginatiu alhora, va ser reconegut el 2014 amb el Gran Premio del Premio Nacional de Ilustración de Literatura Infantil y Juvenil (Ministerio de Cultura, Uruguay).

Premi Liberisliber Xic Textus

A la categoria Premi Liberisliber Xic Textus -llibre infantil i juvenil amb preponderància del text per sobre de la imatge- la guanyadora ha estat l’ed. Nørdicalibros amb Mitos nórdicos, un exercici brillant de divulgació d’Eva Manzano il·lustrat per Eugenia Ábalos. La combinació particular de diferents gèneres i una curada edició ha estat mereixedora del guardó: un llibre del nord per a lectors del sud que s’inicien en una mitologia que els és desconeguda, per tal que l’entenguin i els fascini.

Premi Liberisliber Lira (poesia)

El guanyador de la categoria Premi Liberisliber Lira ha estat l’ed. Adesiara amb Poemes de cos i ànima, d’Iehuda Amikhai amb traducció de Manuel Forcano. El jurat, que per segon any consecutiu premia una traducció, considera que el llibre aporta a la literatura del nostre país una peça imprescindible de la literatura universal contemporània.

Premi Liberisliber Pensa (no ficció)
El premi Liberisliber Pensa 2019 se l’ha endut l’ed. Volcano, una editorial debutant a la fira, per l’assaig Campo Visual de Kathleen Jamie amb la traducció de Pilar Vázquez. Els membres del jurat han destacat la profunditat, serenor i coralitat dels relats de Jamie que ens transporten a un món visual extremadament personal, però alhora d’una capacitat empàtica extraordinària.

Premi Liberisliber de Narrativa
El jurat ha acordat donar el premi de Narrativa 2019 a l’ed. L’Altra, que s’estrena amb els premis, pel llibre Germà, de David Chariandy amb la traducció de Marc Rubió.  S’han valorat el caràcter atemporal del relat, que es converteix en un al·legat tràgic de la vida anònima de molts migrants.

El Premi “Francesc Garriga” de Poesia queda desert
Pel que fa al Premi “Francesc Garriga” de Poesia per a autors inèdits i al que Libersiliber dona suport des de la seva creació, ha quedat desert a la convocatòria d’aquest any.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here