L’obra que encara no té un títol definitiu serà publicada el 29 d’octubre.

Eduardo Mendoza recupera el personatge de Rufo Batalla i la seva aliança amb el príncep Tukuulo. Situada  a finals dels anys setanta i inicisdels vuitanta, la nova novel·la  segons informa l’ediorial Seix Barral ‘analitza de forma extraordinàriament lúcida i amb gran sentit de l’humor alguns moments històrics, culturals i socials del segle XX a partir de la peripècia personal del protagonista, el complidor, formal i insatisfet Rufo Batalla.’’

En la pròxima novel·la, sense títol definitiu, seguirem la seva pintoresca relació amb el formidable príncep Tadeuz María Clementij Tukuulo, l’absurd pla del qual de reconquesta d’un regne perdut permet a Rufo entrar en un món absurd i insubstancial en el qual se sent lliure i al qual creu pertànyer en cos i ànima.

En la primavera de 1975 Franco tenia els dies comptats. Rufo Batalla viu des del fred hivern novaiorquès la sensació d’estar perdent-se alguna cosa en una Espanya en la qual es respiren aires de canvi i esperança davant l’alarma d’alguns sectors més conservadors.

Quan està a punt de tornar a Espanya reapareix en la seva vida el príncep Tukuulo amb el seu embogit projecte de reivindicar el seu dret al tron de Livonia, un país inexistent, assentat sobre un territori a cavall entre dues o tres repúbliques de la Unió Soviètica. Malgrat ser conscient amb enorme irritació que Tukuulo apareix en la seva vida tan alegrement com desapareix, Rufo Batalla es deixa portar per la seva admiració i sincer afecte pel monarca i accepta una missió incerta, sempre millor que l’alternativa de tornar a Espanya. Haurà de viatjar a Orient on Rufo descobrirà que aquest no és l’últim ni l’única destinació d’aquesta extraordinària missió.

Un dels trets característics de les novel·les de Mendoza és la utilització del llenguatge col·loquial que adapta segons l’època on situa les novel·les, un exercici que reconeix que li agrada molt.

Eduardo Mendoza ha publicat entre d’altres novel·les: ’La verdad sobre el caso Savolta’ (1975), ‘El misterio de la cripta embrujada’ (1979), ‘El laberinto de las aceitunas’ (1982),  ‘La ciudad de los prodigios’ (1986),’La isla inaudita’ (1989), ‘Sin noticias de Gurb’ (1991),  ‘El año del diluvio’ (1992),  ’Una comedia ligera’ (1996), ‘La aventura del tocador de señoras’ (2001), ‘El último trayecto de Horacio Dos’ (2002),’Mauricio o las elecciones primarias’ (2006), El asombroso viaje de Pomponio Flato (2008), Riña de gatos. Madrid 1936. (2010), ‘El enredo de la bolsa y la vida’ (2012)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here