el-temps-de-les-cireres_montserrat-roigL’editorial recupera una de les obres destacades de Montserrat Roig en el 25è aniversari de la seva mort

Montserrat Roig narrava a l’obra ‘El temps de les cireres’ la Barcelona dels anys 70 on reflecteix la crisi de valors provocada pel resultat de la guerra, el franquisme, la repressió  i la  desintegració  del pensament  polític  i  ideològic  que  tot plegat provocà.

La novel·la també és el retrat de tres generacions d’una família a partir de la qual   Montserrat   Roig   fa   una   mirada crítica a la burgesia catalana així com un magnífic retrat social d’una época ancorada plenament en el  franquisme però on sembla que algunes coses poden començar a canviar.

Montserrat Roig va destacar pel seu fort compromís social a través de la literatura i el periodisme i va lluitar pels drets de les dones i per la recuperació de la memòria històrica.

Aquest 2016 coincideixen el 70è aniversari del naixement de Montserrat Roig i el 25è de la seva mort.
Montserrat Roig va ser autora de Ramona, adéu, El temps de les cireres, Els catalans als camps nazis, L’hora violeta i L’agulla daurada entre d’altres obres.