Edicions del Periscopi publicarà el 28 de setembre el nou títol de l’autora d’’Aprendre a parlar amb les plantes’

Després de debutar el llibre de relats ‘Anatomia de les distàncies curtes’, l’any 2016. Marta Orriols publicava dos anys més tard la primera novel·la ‘‘Aprendre a parlar amb les plantes’ on narrava el procés de dol de Paula Cid, després de la mort sobtada de la seva parella, en Mauro a conseqüència d’un accident de trànsit. Poques hores abans de morir li confessava la seva intenció de deixar-la per a una altra dona.

Marta Orriols torna al món de la parella amb ‘Dolça introducció al caos’ que segons avança l’editorial ‘’és una invitació a nedar pel mar de contradiccions en què es converteix la possibilitat de ser pares. Una anàlisi íntima al voltant de la voluntat, l’instint, la llibertat i les estructures socials. Marta Orriols ens ofereix una història propera i plena d’arestes sensibles on torna a desplegar la seva habilitat narrativa per descriure les emocions i pulsions més íntimes.’’

A la pregunta sobre Què passa en una relació amorosa, estable però encara relativament jove, quan un dels dos pren una decisió unilateral que afecta directament el futur de la parella?, Marta Orriols narra una història al voltant a aquesta decisió i més quan la protagonista li comunica a la seva parella que no vol ser mare. Aquesta decisió farà que entre la parella s’obri una esquerda que els portarà segons assenyala l’editorial ‘ a orbitar per uns llimbs de dubtes i indecisions que els empenyeran a repensar-se com a individus i com a parella’.

Sobre les relaciones humanes, Marta Orriols assenyalava en una entrevista  a L’Illa dels Llibres que ‘Les relacions que establim amb els altres i amb nosaltres mateixos. Com ens definim com a individus en el temps que vivim. La ficció s’apropa moltíssim a la idea d’humanitat, de voler-la comprendre, desconstruir-la i estudiar-la. La literatura no t’ensenya a viure però explica molts comportaments. És gairebé una manera alternativa de fer antropologia.’

Guanyadora del Premi L’Illa dels Llibres 2019 i el Omnium Cultural de Novel·la  amb ‘Aprendre a parlar amb les plantes’ amb molt poc temps s’ha consolidat com una veu destacada de la narrativa catalana. Sobre els reconeixements, Orriols afirma que   ‘cada noticia bona relacionada amb els llibres que he escrit, em reconforta molt, de debò, però intento guardar-ho on es guarden els tresors i obrir-ho només de tant en tant.” Assegura que ‘M’agradaria seguir escrivint, i penso que no és moment de lliurar-se a l’eufòria de l’èxit, relaxar-me o exigir-me menys a mi mateixa’.

Haurem d’esperar al 28 de setembre quan Edicions del Periscopi publiqui  la nova novel·la de Marta Orriols.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here