David Safier torna amb ‘Més maleït karma’

L’escriptor alemany publicarà a principis de novembre la continuació del seu èxit editorial

David Safier Illa dels llibres 03

Maleït Karma (Empúries/Seix Barral) va suposar un debut de l’alemany David Safier. Des de llavors ha publicat vàries novel·les, marcades per l’humor i unes històries esbojarrades.
A l’altre costat de balança hi trobem ’28 dies’ on l’autor abandonava la comèdia per endinar-se en una història sobre la resistència i la capacitat de lluita per poder sobreviure davant de situacions límit.
David Safier ens traslladava llavors a l’any 1943, just en el moment de l’aixecament del gueto de Varsòvia on serien deportades més de 400.000 persones. Els 28 dies corresponen al període de resistència i oposició per part de 1.200 polonesos, que hi van trobar els alemanys entre el 19 d’abril i 16 maig de 1943.

Ara torna al gènere que l’ha fet popular amb la novel·la ‘Més maleït karma’ una continuació de la seva obra de debut ‘Maleït karma’ que el mateix autor defineix com  ‘’una història sobre la redempció’’.
La nova novel·la que serà publicada el mes de novembre  està protagonitzada per la Daisy amb una vida  que és un caos de festes, alcohol i relacions d’una nit. La seva carrera d’actriu es troba en via morta i està a punt de quedar-se sense pis per no poder pagar les factures. És llavors quan el destí la creua amb l’estrella de Hollywood del moment, l’actor Marc Barton. La seva relació comença malament i empitjora quan, després de morir junts en un accident de cotxe, s’adonen del seu càstig per haver acumulat mal karma durant la vida: convertits en formigues dins d’un cau fosc hauran d’acumular bon karma per ascendir en l’escala de la reencarnació i evitar que en Jannis, el millor amic de la Daisy, i la Kelly, la dona d’en Marc, es converteixin en parella.

Només Safier és capaç de convertir  una dona en formiga com a càstig per haver acumulat mal karma durant tota la seva vida, fer protagonistes de les seves novel·les a Shakespeare i Jesucrist i oferir-nos a ‘Muu’ una faula protagonitzada per unes vaques que desitgen viatjar a l’India.

David Safier sempre busca històries originals i divertides tal i com comentava en una entrevista a L’Illa dels Llibres l’any 2013 que ‘’sempre busco històries que no hagi sentit a parlar mai,  com  per exemple, vaques que viatgen a l’India o la història d’una dona que es reencarna en una  formiga  i que  ha d’anar acumulant bon karma per tornar a convertir-se en una dona, o  una comèdia romàntica amb Jesucrist.
Totes aquestes històries no les havia escoltat abans i per tant és un criteri important per decidir si  escric una història  o no’’

Sobre l’èxit de les seves novel·les, David Safier destaca‘’penso que hi ha tres ingredients. El primer seria que  escric temes universals com l’amor, la cerca de la felicitat,  l’amistat, la vida després de la  mort… Són històries universals que toquen a totes les persones del món,  ja siguin d’Alemanya o el Brasil.
En segon lloc són històries noves i fresques i  en tercer lloc afegiria l’humor  perquè són llibres divertits i que entretenen’’.

Haurem d’esperar fins a principis del mes de novembre per llegir la nova proposta de David Safier.