L’escriptor nord-americà presenta a Barcelona ‘Origen’, la nova novel·la on hi apareixen escenaris catalans. Brown també ha parlat de la situació política i social que pateix Catalunya.

La visita de Dan Brown  a Barcelona coincidint amb els fets de l’1 d’octubre i la situació social i política que pateix Catalunya al voltant de la independència no ha pasat desapercebuda davant d’una atapeïda roda de premsa  a La Pedrera que ha comptat també amb la presència de premsa internacional.

L’autor d’El codi Da Vinci assegura que ‘estima Espanya i a Catalunya’ i davant del ‘moment dolorós’ actual té esperances i és optimista i ‘crec que tot es podrà solucionar’.

Per Dan Brown el fet d’escriure es deu sobretot per ‘crear un diàleg que en moments turbulents com els que patim actualment és més necessari que mai’. Apel·la al diàleg i assegura que ‘cal escoltar a la gent i compartir les idees encara que siguin diferents de les nostres’.

Assenyala que seguirà venint a Espanya i a Catalunya malgrat la situació actual perquè ‘cal protegir la normalitat en temps difícils i ara no es tracta de fer boicots’.

Afegeix que en aquests moments ‘Cal treballar el doble i més dur perquè el diàleg continuï i no ens estanquem i avancem i respectem les idees’.

Finalment Dan Brown assegura ‘tinc molta esperança i tinc la sensació que tot se solucionarà i és el que passarà a Espanya’.

 

L’Illa dels Llibres publicarà properament un reportatge sobre la novel·la ‘Origen’ de Dan Brown amb declaracions del mateix autor.