Cossetània reedita La febre d’or de Narcís Oller.

Després de 120 anys de la primera edició de La febre d’or, l’editorial Cossetània reedita l’obra de Narcís Oller.

La febre d’or és la novel·la més extensa de Narcís Oller i es va publicar  en tres volums entre els anys 1890 i 1892.

Narcís Oller tracta  l’obsessió pel diner, centrada en la figura del nou ric que genera l’economia especulativa.
Oller retrata la Barcelona de finals del segle XIX i converteix en protagonista el progrés, a través del projecte del ferrocarril de Vilaniu. També narra el canvi d’una Barcelona rural a una Barcelona industrial i una socitetat amb burgesia que veu créixer la seva autoritat econòmica i social arran de l’especulació de la borsa de començaments dels anys vuitanta del segle XIX.

L’editor de l’obra en aquesta ocasió, Roger Roig, destaca que La febre d’or avui és un llibre plenament actual: “120 anys després de la seva publicació, trobem que aquesta obra d’Oller torna a ser vigent, perquè parla sobre la Borsa i sobre els problemes econòmics i socials a partir d’una crisi.” Per Roig és important, també, la nova edició de La febre d’or ara en un sol volum, que ja aplega la primera i la segona part de l’obra.

Narcís Oller és un dels autors destacats de la literatura catala i autir d’obres clàssiques com La Papallona (1882), L’escanyapobres (1884), Vilaniu (1886), La febre d’or (1890-92), La bogeria (1899) i Pilar Prim (1906),