L’editorial Proa publicarà la novel·la el 7 d’abril, deu anys després de Jo confesso

 Haurem d’esperar al 7 d’abril per llegir la nova novel·la  de Jaume Cabré. L’editorial Proa ha fet l’anunci en un comunicat on assegura que “Consumits pel foc els ingredients indispensables de la narrativa de Cabré s’hi troben administrats amb mà mestra: una història subjugadora, uns personatges amb clarobscurs inquietants i sorpreses d’alt voltatge literari que fan de la lectura un plaer irresistible.”

“Consumits pel foc” està protagonitzada per l’Ismael, que malgrat no ha tingut una infantesa gens fàcil, però ha aconseguit estudiar i es guanya la vida com a professor de llengua i literatura. Un dia, per atzar, es retroba amb una antiga veïna i a poc a poc comencen a intimar, fins que una altra trobada aparentment casual, ara amb el conserge de l’institut on treballa, porta l’Ismael a una situació límit, de conseqüències traumàtiques.

L’any 2017, Jaume Cabré va publicar el recull de relats “Quan arriba la penombra” .

Les seves obres ja han superat les 100 traduccions a tot el món. Amb la novel·la “Jo confesso” va ser guardonat amb el Premi Crexells 2011 de l’Ateneu Barcelonès; el Premi Crítica Serra d’Or 2012 de Novel·la; el Premi de Narrativa Maria Àngels Anglada 2012; el Premi de la Crítica Catalana 2012, que promou l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana; i el Premi La Tormenta en un Vaso 2012.

També la seva trajectòria literària ha estat distingida amb aquests reconeixements: el Premi Trajectòria de La Setmana del Llibre en Català 2017, el Prix Ulysse à l’ensemble de son oeuvre, 2016; Premi d’Honor de la Plaça del Llibre de València, 2015; Creu de Sant Jordi, 2014; Premi Socarrat Major de l’Associació Cultural Socarrats de Vila-real per la seva trajectòria, 2013; 42è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, 2010; i Premi Jaume Fuster dels Escriptors Catalans al conjunt de la seva obra, 2003.

Destino publicarà la traducció al castellà de Consumits pel foc el mateix 7 d’abril.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here