Care Santos rebrà aquest dissabte el Premi dels Lectors L’Illa dels Llibres

L’escriptora rebrà a partir de les 19.00 hores a  l’avinguda de la Catedral de Barcelona, el Premi  dels Lectors de L’illa dels llibres,coincidint amb la celebració de la Setmana del Llibre en Català.

Care Santos Premi Ramon Llull

Care Santos ha estat premiada amb la novel·la ‘Desig de xocolata’  amb  el  IV Premi dels Lectors de L’Illa dels Llibres que s’atorga per votació popular amb la idea d’escollir el llibre l’any. En aquest edició s’han rebut més de 6.000 vots.

L’escriptora catalana, abans del lliurament del premi s’ha  mostrat molt agraïda ‘Sóc lectora abans que escriptora. Sóc lectora abans que res, em penso. Això vol dir que sóc lliure i soberana. Jo trio, jo ignoro allò que vull i allò que no vull llegir. També el quan, el com, l’on, el perquè.  Jo ho decideixo tot. Ningú no em mana. Hi ha molt per triar. Més que mai. Per això és un miracle ser triada. Un privilegi enorme.”

El dissabte 13 de setembre a l’Avinguda de la Catedral a les 19.00 es farà l’acte de lliurament del IV PREMI DELS LECTORS DE L’ILLA DELS LLIBRES amb la presència de l’escriptora Care Santos.
L’acte és públic i obert a tothom.

Novel·la amb sabor a xocolata
desig-de-xocolata Care SantosDesig de xocolata de Care Santos és la història de tres dones que viuen en tres èpoques diferents  i que els uneix una xocolatera de porcellana blanca des del moment en què es trenca fins a la seva fabricació.
Gràcies a la xocolatera, la passió pels objectes de Care Santos, torna a possar-se de manifest  ‘’aquesta xocolatera té la seva historia. Està inspirada en un munt de xocolateres semblants, sofisticades i d’una bellesa increïble, que vaig veure en una visita al museu de la xocolata de París.
N’hi havia una que portava una inscripció on quedava constància del nom de la propietària, que era la dona d’un tal senyor Jean. Aquest detall va incorporar-se a la novel·la. Sovint el més important ho trobes per casualitat.’’, assegurava l’escriptora catalana a l’entrevista realitzada a L’illa dels llibres.

Desig de xocolata ens trasllada en un primer moment a la Barcelona actual per anar viatjant en el temps fins arribar al segle XVIII fent un recorregut per la tradició xocolatera de la ciutat de Barcelona.

La novel·la ens ofereix com s’organitzava el gremi de xocolaters durant el segle XVII o la introducció de les màquines i enginys industrials per poder fabricar un producte de  més qualitat al segle XIX, als processos químics per elaborar sabors originals.