La Diputació de Barcelona a través de  la Xarxa de Biblioteques Municipals ha publicat la llista amb els llibres més prestats del 2020.

La novel·la “Canto jo i la muntanya balla” d’Irene Solà, en què prenen la paraula dones i homes, fantasmes i dones d’aigua, núvols i bolets, gossos i cabirols, ha estat el llibre més prestat a la Xarxa de Biblioteques Municipals durant el 2020. La segueix “La Cara norte del corazón” de Dolores Redondo i la novel·la “Paraules que tu entendràs” en què Xavier Bosch explora l’ús de la veritat i els secrets en les parelles.

Els títols més prestats de l’eBiblio (llibres electrònics) són “Boulder” d’Eva Baltasar, “La chica de nieve” de Javier Castillo i finalment, “La pacient silenciosa” d’Alex Michaelides.

Pel que fa a les novel·les juvenils, un any més, en primer lloc trobem “Wonder” de R. J. Palacio, en segona posició “Mentida” de Care Santos i en tercer lloc “Invisible” d’Eloy Moreno.

Pel que fa a la novel·la estrangera els títols més prestats a les 228 biblioteques municipals i 10 bibliobusos de la província de Barcelona són “Normal people” de Sally Rooney, “The Flatshare” de Beth O’Leary i “The Guardians: a novel” de John Grisham.