L’escriptor es converteix en el primer autor basc en ser reconegut amb el guardó

El Ministeri de Cultura i Esport, que atorga aquest reconeixement, dotat amb 40.000 euros ha anunciat que Bernardo Atxaga és l’autor guanyador de l’edició 2019.

El jurat ha triat l’autor “per la seva contribució fonamental a la modernització i a la projecció internacional de les llengües basca i castellana, mitjançant una narrativa impregnada de poesia en què ha combinat d’una manera brillant realitat i ficció”.

Aquest premi distingeix el conjunt de la tasca literària, en qualsevol de les llengües espanyoles, d’un autor espanyol, l’obra del qual sigui considerada com part integrant del conjunt de la literatura espanyola actual.

Atxaga és autor de “Memòries d’una vaca basca”, L’home solitari”, ”Aquells cels”, “El fill de l’acordionista” i ”Set cases a França”, ”Dos hermanos” i ”Obabakoak”.

El jurat ha estat presidit per Carlos Alberdi Alonso, director del Gabinet del ministre de Cultura i Esport, i com a vicepresidenta ha actuat Begoña Cerro Prada, subdirectora general de Promoció del Llibre, la Lectura i les Lletres Espanyoles.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here