Edicions 62 publicarà el 6 de novembre el llibre més íntim de l’escriptor sicilià en forma d’una carta a la seva besneta.

Quan Andrea Camilleri estava  ap unt de fer noranta-dos anys i la seva besneta Matilda quatre, va decidir escriure una carta perquè aquesta la pogués llegir quan fos més gran.

És menys de 50 pàgines, Camilleri ofereix un repàs ple  d’emoció, humor i autenticitat de les etapes de la seva vida. Des del record d’infantesa d’un espectacle teatral davant del ministre de propaganda de Mussolini, a una massacre de la màfia a Porto Empedocle, fins a unes extraordinàries classes magistrals, la trobada amb Rosetta, el seu amor per sempre, o la seva amistat amb Elvira Sellerio.

Segons destaca l’editorial Edicions 62 ‘Cada episodi parla dels valors que fan que la vida valgui la pena: les arrels, l’amor, l’amistat, la política, la literatura. A més, Camilleri té el coratge d’admetre els seus errors i les esperances fallides en les grans ideologies, i sap que el llegat que deixa a Matilda és ple d’incerteses’’

Andrea Camilleri ens va eixar el 17 de juliol d’aquest any. L’escriptor sicilià va començar la trajectòria literària i cultural com a director teatral amb obres de Pirandello i Becket, durant un temps es va dedicar a fer produccions policíaques per a la televisió italiana com a productor i coguionista de la sèrie del comissari Maigret de Simenon.

Tot i que era conegut principalment per la sèrie Montalbano, Camilleri era autor també de moltes novel·les històriques ambientades a la Sicília del segle XIX. Un exemple és el seu debut literari l’any 1978 amb la novel·la històrica El curs de les coses.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here