Andrea Camilleri rebrà el novè Premi Pepe Carvalho

El creador del comissari  Montalbano  rebrà el  6 de febrer al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona el premi Pepe Carvalho.

andrea-camilleri_foto

La novena edició del festival BCNegra podrá comptar per fi amb l’escriptor sicilià Andrea Camilleri.
El creador de Montalbano  rebrà el  6 de febrer al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona el premi Pepe Carvalho un dia després participarà en una trobada amb els seus lectors.

El jurat, format per Jordi Canal, Andreu Martín, Rosa Mora, Sergio Vila-Sanjuán i Paco Camarasa, ha decidit per unanimitat concedir el Premi Pepe Carvalho del 2014 “a l’autor italià creador de Salvo Montalbano, el comissari protagonista d’una de les sagues negrecriminals més llegides , tant en català com en castellà.”

Pel jurat, “Andrea Camilleri és avui un dels genuïns representants de la novel·la negra mediterrània. Salvo Montalbano, com Pepe Carvalho, són personatges plens de vitalitat, temptacions i contradiccions, que prefereixen el carrer als despatxos, la mirada i la paraula als avenços informàtics. Però tots dos són tossuts i persistents en la cerca de la justícia, per sobre del que digui la llei. Tots dos necessiten conèixer la veritat, i fer-nos partícips d’aquesta lluita per un món on els poderosos no estiguin per sobre de la llei”.

El Premi Pepe Carvalho es vol fer un reconeixement especial a autors nacionals i internacionals de prestigi i trajectòria reconeguda en l’àmbit de la novel·la negra. En especial aquest any el guardó constitueix un homenatge a la memòria de l’escriptor Manuel Vázquez Montalbán en el desè aniversari de la seva mort i al seu cèlebre detectiu Pepe Carvalho.

La BCNegra 2014 es farà entre el 30 de gener i el 8 de febrer.

Nascut a l’any 1925, Andrea Camilleri és escriptor però també director teatral i guionista.
L’èxit li arribà amb Un mes amb Montalbano, selecció de contes centrats en la figura del comissari Salvo Montalbano. Altres títols del “cicle Montalbano” són La forma de l’aigua, El gos de terracota, El lladre de pastissets, La veu del violí, L’excursió a Tíndari, Un gir decisiu, La paciència de l’aranya, Sense títol, La lluna de paper, Foguerada d’agost, Les ales de l’esfinx, La pista de sorra, El camp del terrissaire, L’edad del dubte, El joc de pistes o el Somriure d’Angèlica.
Les obres de Camilleri les edita Edicions 62 en català i Destino i Salamandra en castellà