El Palau de la Música acollirà el lliurament del guardó el 15 d’octubre 

planetaNovetats en la nova edició del Premio Planeta que estarà marcada per la pandèmia de la COVID-19.

L’editorial ha fet públic que el lliurament del guardó serà com és habitual el 15 d’octubre però enguany no es podran veure les imatges dels convidats passejant pel photocall.

L’acte segons informa el grup editorial serà ”una cerimònia íntima i en un format necessàriament diferent de l’habitual. El Palau de la Música Catalana acollirà la cerimònia on es coneixerà l’obra guanyadora i finalista d’una edició on s’han presentat 582 obres.
El Premi Planeta està dotat amb 601.000 euros per a l’obra guanyadora i 150.250 euros per a la finalista.

La procedència de les novel·les rebudes és molt diversa. A més d’Espanya, destaquen Amèrica del Sud (101 obres), Amèrica del Nord (53), Amèrica Central (10) i resta d’Europa (16).
El Jurat del premi l’integren José Manuel Blecua, Fernando Delgado, Juan Eslava Galán, Pere Gimferrer, Carmen Posadas, Rosa Regàs i Belén López, directora d’Editorial Planeta i secretària del Jurat amb vot.
Destaca la incorporació al Jurat de José Manuel Blecua Perdices, filòleg espanyol nascut a Saragossa en 1939 i fill del també filòleg José Manuel Blecua Teijeiro i germà d’Alberto Blecua membre del premi mort a principis d’aquest any.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here