L’Illa dels Llibres us ofereix una guia dels autors i autores destacats de la BCNegra 2020 i et diem el lloc on els podràs conèixer.


ALAN SPARKS és un escriptor escocès i autor de ‘Gener de sang’. Es tracta de la seva primera novel·la i també la primera protagonitzada per l’agent Harry McCoy.
Biblioteca Jaume Fuster


HERVÉ LE CORRE és un dels escriptors de novel·la negra més populars de França, amb títols com Gossos i llops (2018) i Sota les flames (2020).

Lloc: Biblioteca Jaume Fuster. Pl. de Lesseps, 20-22


NIKLAS NATT OCH DAG és un autor suec autor de la novel·la 1793 que ha captivat a lectors de mitja Europa amb una barreja de thriller i novel·la històrica.

Lloc: Auditori del Conservatori del Liceu Nou de la Rambla, 88 (accés carrer Estel, s/n)


SANDRONE DAZIERI és italià i abans d’escriptor va ser cuiner. També és guionista de sèries i pel·lícules. Dazieri és el creador de la parella d’investigadors formada per Colomba Caselli i Dante Torre. El Rey (2019) és la tercera novel·la de la sèrie.

Lloc: Auditori del Conservatori del Liceu. Nou de la Rambla, 88 (accés carrer Estel, s/n)


MAURIZIO DE GIOVANNI és un autor napolità que va començar a escriure amb 50 anys. Entre les darreres obres editades aquí, Y todo a media luz (2015) o Los bastardos de Pizzofalcone (2016). També es el creador de  comissari Ricciardi.

Lloc: Auditori del Conservatori del Liceu. Nou de la Rambla, 88 (accés carrer Estel, s/n)


ARO SAINZ DE LAMAZA compagina les tasques d’editor i corrector amb l’escriptura. És el creador del comissari Milo Malart, la darrera aventura del qual es titula Dócil (2020). Un dels autors a tenir en compte després del seu debut en el gènere negre amb ‘El asesino de La Pedrera’.

Lloc: Auditori del Conservatori del Liceu Nou de la Rambla, 88 (accés carrer Estel, s/n).


PATRICIA GIBNEY és una artista i escriptora irlandesa. No hay salida (2019) i No digas nada (2020) són les traduccions més recents de les obres protagonitzades pel seu personatge més conegut, la inspectora Lottie Parker.

Lloc: Auditori del Conservatori del Liceu.  Nou de la Rambla, 88 (accés carrer Estel, s/n)


ANTONIO MANZINI, actor, director i escriptor molt popular gràcies a les novel·les protagonitzades per Rocco Schiavone, la darrera de les quals és Pols i ombra (2019).

Lloc: 7 de febrer, a les 17.15 h. Aribau Multicines. Aribau, 5


ALICIA GIMÉNEZ BARTLETT ha guanyat el premi Nadal, el Planeta i el Pepe Carvalho, entre molts altres, i creador del gran personatge de la inspectora Petra Delicado. Mi querido asesino en serie (2017) és la darrera novel·la de la sèrie.

Lloc: 7 de febrer, a les 17.15 h. Aribau Multicines. Aribau, 5


JUAN MADRID és escriptor i guionista i el guanyador del premi Pepe Carvalho 2020. El 2017 va publicar Perros que duermen i el 2019 es van reeditar diverses novel·les de la sèrie de Toni Romano.

Lloc: 7 de febrer, a les 19.45 h.  Aribau Multicines. Aribau, 5


BONNIE JO CAMPBELL és una escriptora nord-americana autora d’unes obres d’una especial cruesa. Els relats de Desguace americano (2018) la van convertir en finalista del National Book Award als Estats Units el 2009. Publica Érase un río (2019).

Lloc: Aribau Multicines.  Aribau, 5


YASMINA KHADRA és el pseudònim femení d’un escriptor algerià que escriu en francès. Entre les últimes obres que ha escrit, hi ha Khalil (2018).

Lloc: 8 de febrer, a les 13.00 h. Aribau Multicines. Aribau, 5


PETROS MÀRKARIS és un escriptor grec creador del comissari Kostas Jaritos, que li ha fet guanyar premis com el Negra y Criminal 2011, el Pepe Carvalho 2012 o el Prix du Polar Européen 2013. El 2019 va publicar Universitat per a assassins (2019).

Lloc: 8 de febrer, a les 13.00 h. Aribau Multicines. Aribau, 5


LLORT, escriptor i periodista, ha publicat novel·les juvenils,per a nens i nenes, i obres per a adults, entre les quals novel·les negres com Pes mort (2019).

Lloc: Aribau Multicines. Aribau, 5


ANDREU MARTÍN és un escriptor, novel·lista i guionista, un pioner de la novel·la negra com Juan Madrid o Manuel Vázquez Montalbán. Ha estat premi Pepe Carvalho 2011 i acaba de publicar La favorita de l’Harem (2020).

Lloc: Aribau Multicines. Aribau, 5


DOLORES REDONDO és una de les escriptores de novel·la negra en castellà més populars del moment, autora de la Trilogía del Baztán. El 2019 va publicar La cara norte del corazón la preqüela de la sèrie del Baztán.

Lloc: Aribau Multicines Aribau, 5


DOMINGO VILAR és un autor de novel·la negra que escriu en gallec i castellà simultàniament, ha estat traduït a quinze idiomes i, entre d’altres, ha guanyat dos premis Novelpol i el Brigada 21. El último barco (2019) és la seva última novel·la.

Lloc: Aribau Multicines Aribau, 5


JORDI SIERRA I FABRA va dirigir publicacions musicals abans de dedicar-se plenament a la literatura i conrear gèneres que van de la novel·la juvenil a la ciència-ficció o el gènere negre. El 2018 va publicar Morbo.

Lloc: Fossat del Mercat de Sant Antoni.  Comte Urgell, 1


MÀRIUS SERRA és escriptor, periodista, traductor i un amant dels enigmes com els que planteja a Jugar-s’hi la vida (2019) després de la publicació de ‘La novel·la de Sant Jordi’

Lloc: Fossat del Mercat de Sant Antoni.  Comte Urgell, 1


MARC PASTOR és un criminòleg i escriptor de novel·la negra i de gènere fantàstic. L’any 2029 publicava Els àngels em miren.

Lloc: Fossat del Mercat de Sant Antoni.  Comte Urgell, 1


ROSA RIBAS no només és la creadora de la comissària Cornelia Weber-Tejedor, sinó també del detectiu Mateo Hernández i la seva família, protagonistes d’Un afer massa familiar (2019).

Lloc: Fossat del Mercat de Sant Antoni. Comte Urgell, 1


BERNA GONZÁLEZ HARBOUR, periodista i escriptora, és autora d’un seguit de novel·les protagonitzades per la comissària María Ruiz, entre les quals El sueño de la razón (2019).

Lloc: Fossat del Mercat de Sant Antoni. Comte Urgell, 1


CRAIG RUSSELL és un novel·lista escocès que també ha estat policia. Ha escrit sèries detectivesques ambientades a Hamburg i al Glasgow dels anys cinquanta, però l’última, El aspecto del diablo, passa a Txecoslovàquia el 1935.

Lloc: Fossat del Mercat de Sant Antoni. Comte Urgell, 1


JAVIER CERCAS, escriptor i columnista, es va donar a conèixer mundialment amb Soldados de Salamina (2011) i ha guanyat el premi Planeta de novel·la 2019 amb Terra Alta, una obra amb ingredients de thriller. 

Lloc: 9  de febrer, a les 13.30 h. Fossat del Mercat de Sant Antoni. Comte d’Urgell, 1


DOMINIQUE MANOTTI està considerada la gran dama de la novel·la negra francesa actual, guanyadora l’any 2011 del Grand Prix de Littérature Policière. És l’autora de novel·les com Sendero sombrío (2006), ¡Ala salida! (2007) i Oro negro (2019).

Lloc: 9  de febrer, a les 13.30 h. Fossat del Mercat de Sant Antoni. Comte d’Urgell, 1


 

Informacions de BCNegra 2020

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here