Víctor Amela, Marc Artigau, Jenn Díaz, Martí Gironell, Helena Garcia Melero, Pilar Rahola, Gemma Ruiz, Care Santos, Sílvia Soler i Albert Villaró els autors d’aquest any.

Ara fa 10 anys de la publicació del primer llibre de La Marató de TV3. El projecte solidari continua una dècada després amb autors que hi participen cedint els seus relats de manera  desinteressada.

La Marató 2017 està dedicada a les malalties infeccioses, com l’hepatitis, la sida, la sèpsia, la meningitis, la bronquitis, la pulmonia o la tuberculosi.

Gràcies a l’evolució en la investigació s’han aconseguit grans avenços en la medicina, però cal contribuir a la recaptació de fons per prevenir, tractar i curar aquest tipus de malalties, que, segons els experts, són un greu problema de salut pública i encara ho seran més.

Enguany, l’editorial Columna  publica el llibre que compta amb la participació de Víctor Amela, Marc Artigau, Jenn Díaz, Martí Gironell, Helena Garcia Melero, Pilar Rahola, Gemma Ruiz, Care Santos, Sílvia Soler i Albert Villaró acompanyades de les il·lustracions d’Antònia Arrom.

El nou llibre de La Marató ofereix una gran diversitat de temes en els seus relats. A La llum d’Akhenaton de Martí Gironell., un egiptòleg diagnosticat de tuberculosi decideix passar la convalescència a Alexandria, allà on, segons Heròdot, va obrir el primer hospital per atendre aquests malalts.

Sílvia Soler a La lloba ens descobreix unes històries de soledat i desolació. Per la seva banda, Gemma Ruiz a Myriam narra la relació de dues noies en un hospital.
Una noia que pateix una malaltia rara i molt dolorosa de la pell, la malaltia de Hailey-Hailey, comparteix habitació amb una altra jove, malalta de lupus.

A Fora de perill, Jenn Díaz es fica a la pell d’una noia desemparada que és acollida a casa d’una desconeguda.  Albert Villaró a Com ningú en carn posat dona vida a un investigar que descobreix el testament d’una noia, datat el 1348 mentre prepara la tesina sobre les funestes epidèmies de pesta negra a Barcelona al segle XIV.

Care Santos s’endinsa en la història d’un vell brocanter que abandonat per la dona i arraconat per uns parents que ara el busquen per quedar-se l’herència, recorda els anys viscuts en la soledat i el dolor, envoltat de fantasmes.