El 2016 els llibres en català van suposar unes vendes de 238,65 milions d’euros (223,45 M€ a Catalunya i 15,20 M€ al País valencià).

Montse Ayats presidenta de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana (AELLC) i Joan Sala prsident de La Setmana

L’Associació d’Editors en Llengua Catalana ha presentant coincidint amb l’inici de la Setmana del Llibre en Català un estudi sobre el mercat del llibre en català que demostra que segueix augmentat les vendes per tercer any consecutiu. L’augment de 3,6% es podueix sense un augment del nombre de títols editats.

Les vendes de llibre en català suposen un 45.60% sobre els llibres venuts en qualsevol de les llengües.  El canal de venda més important continuen essent les llibreries i cadenes de llibreries.

Montse Ayats presidenta de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana (AELLC) i Joan Sala prsident de La Setmana del Llibre en Català han presentat en roda de premsa les dades de l’estudi i han destacat també les traduccions de llibres al català.
Dels 11.343 títols editats, 1.800 corresponen a traduccions d’altres llengües cap al català. S’han traduït al català, llibres de fins a 39 llengües diferents especialment de l’anglès (un 31,00%), seguida pel castellà (20%), el francès (15%) l’italià (10%) i la resta de llengües estan per sota del 5%.

L’ajut a la traducció, que aquest any s’ha dotat 300.000 euros que permetrà incrementar l’oferta de llibres en català, especialment, d’assaig.

L’Associació d’Editors en Llengua Catalana destaca que cal fer front a molts reptes com millorar la visibilitat als punts de venda, especialment a les cadenes de llibreries i grans superfícies; enfortir les empreses i el conjunt del sector i  encarar els canvis que comporta el món digital per laugmentar el nombre de lectors.