Tornen les tres bessones amb les històries originals

LES TRES BESSONES

Angle Editorial i Brot 72, han engegat el projecte de recuperació dels contes de “Les tres Bessones”.
Els tres primers títols que és recuperen després del litigi de l’il·lustradora amb Cromosoma, són “Som les tres Bessones”, “El Casament de la Bruixa Avorrida” i “Les tres Bessones i la Caputxeta Vermella”.  Aquests llibres es publiquen
L’editorial també publiquen “Viatge poètic per Catalunya” de Joaquim Molas i Roser Capdevila.

Els tres primer títols reeditats:

SOM LES TRES BESSONESSom Les tres Bessones
El primer conte de Roser Capdevila, creadora de Les tres Bessones. L’Anna ens explica la sorpresa dels pares en saber que n’esperaven tres, el seu naixement i el de les seves germanes bessones, la Teresa i l’Helena, les anècdotes de créixer juntes i la feinada del dia a dia durant el seu primer any de vida, fins que bufen cadascuna l’espelma del seu pastís d’aniversari.

El 1983 quan Roser Capdevila dedica aquest primer conte a les seves filles, Teresa, Anna i Helena, no es podia imaginar la popularitat que obtindrien les seves Tres Bessones que van créixer dins aquesta col·lecció per després donar la volta al món castigades per la Bruixa Avorrida dins els contes clàssics i, més tard, protagonitzar la sèrie de dibuixos animats.

Caputxeta-VermellaLes tres Bessones i la Caputxeta Vermella
La Bruixa Avorrida, per distreure’s una mica, transporta la Teresa, l’Anna i l’Helena dins el conte de la Caputxeta Vermella. Però les Tres Bessones es troben amb una Caputxeta creguda, un Llop babau i una Bruixa Avorrida tramposa, i hauran de fer alguna cosa per sortint-se’n!

Al segle XVII, l’escriptor francès Charles Perrault va recollir aquest i altres contes de tradició oral en un llibre. La seva Caputxeta acabava devorada pel Llop. Dos segles més tard, els germans Grimm també van escriure la seva versió amb un final diferent; uns caçadors salven la Caputxeta!

 

El casament de la Bruixa Avorrida
La Bruixa Avorrida es troba un dineret, amb el dineret es compra un llacet i amb el llacet està tan bonica… que un esquelet, el monstre de Frankenstein, un fantasma, un vampir, una mòmia, l’Home Llop i un Bruixot, s’hi volen casar. Però a qui tria per marit?

Ha de ser per encanteri que la pobra Bruixa Avorrida passi en un sol dia de soltera a casada i de casada a viuda! L’Avorrida n’exposa els motius en aquest volum de les seves memòries.

Les memòries de la Bruixa Avorrida comprèn diferents volums, on ella (acompanyada pel seu fidel mussol) ens explica el seu naixement, els seus viatges… i com aprèn.

Viatge poètic per Catalunya

Joaquim Molas i Roser Capdevila ens ofereixen una bona manera de gaudir dels nostres poetes i la nostra terra. Han revisat Viatge poètic per Catalunya, que van publicar el 1982, i ara ens proposen seguir els seus quatre itineraris a través d’una nova tria de poemes il·lustrats amb apunts d’aquarel·la.

 

Cal recordar que fins el dia  27 d’abril, la primera planta del Palau Robert acull l’exposició “Llapis i…acció! Roser Capdevila dibuixa” on explora els contes més populars de la seva trajectòria i proposa un viatge emocional per la seva biografia.

Roser Capdevila, una vida  com a il·lustradora

Roser Capdevila va estudiar Belles Arts a l’escola Massana de Barcelona, durant la dècada de 70 va col•laborar amb l’edició francesa de la revista infantil ‘Cuca Fera’ i el 1979 va ser finalista del Premi Apel•les Mestres de literatura infantil i juvenil il·lustrada pel seu conte ‘La cosidora’.

En la dècada dels 80 va començar a il•lustrar llibres amb els quals va aconseguir reconeixements tan importants com el Premi Serra d’Or (1982 i 1983), el premi d’il·lustració de la Generalitat de Catalunya (1984), la Creu de Sant Jordi (2004), el premi a la trajectòria professional atorgat pel Gremi d’Editors de Catalunya (2005), la Medalla d’Or de la Ciutat al mèrit artístic atorgada per l’Ajuntament de Barcelona (2006), la Medalla d’Or de la Belles Arts que dóna el Ministeri de Cultura (2009) i la Medalla d’Honor del Parlament de Catalunya (2010), entre d’altres guardons