Susana Vallejo i Edna López, premi Edebé de Literatura Infantil i Juvenil.

Edna López  amb En busca del Tesoro de Kola  i  Susana Vallejo amb El espíritu del último verano han estat les guanyadores de la XIXa edició del Premi Edebé a les categories d’infantil i juvenil respectivament.

El Premi Edebé és un dels premis literaris més destacats del panorama infantil i juvenil. Autors com Jordi Sierra i Fabra, Andreu Martín, Jordi Cervera, Maite Carranza o Carlos Ruiz Zafón, han guanyat aquest premi.
En la XIXa edició del Premi EDEBÉ, amb una dotació econòmica total de 55.000 euros (30.000 euros per a l’obra juvenil i 25.000 euros per a l’obra infantil), hi han obtat un total de 452 originals – xifra rècord en la historia del Premi – 285 en la modalitat Infantil i 167 en la Juvenil.

Susana Vallejo, premi Edebé de Literatura Juvenil.

Susana Vallejo, autora de la seriè de Porta Coeli i Switch in the red, deixa de banda la ciència-ficció per  oferir-nos una història més personal i alhora nostàlgica a El espíritu del último verano.
La construcció d’una autovia, al litoralcatalà, n’és el detonant. L’arribada de les excavadores suposa la fi de la “Casa de l’Arbre” i de tots els seus records. Una novel·la que parla sobre els paradisos perduts i els records de les vacances familiars.

  

Edna López premi Edebé de Literatura Infantil

Edna López debuta en el terreny literari amb la novel·la En busca del tesoro Kola. L’autora canaria ens ofereix en la seva història un univers màgic iamb personatges força curiosos.
L’Illa de Kola està sent castigada per una persistent sequera. L’Omar, un nen orfe que és un habitant insignificant de l’illa, rep una carta  extraordinària, que li és lliurada pel Silverio, un missatger molt especial que viu dins la panxa d’un enorme ós bru.
El fet veritablement sorprenent és el contingut de la carta: prové del passat i conté el secret del tresor de l’illa. Tan sols hi ha un petit problema: està escrita en un antiquíssim llenguatge, encara no desxifrat. El nen haurà de començar un viatge on descobrirà tot un seguit de personatges: Marquesita, la llagosta tímida, o la jove Princesa Papina.

Les dues obres guanyadores s’editaran en les quatre llengües oficials de l’Estat: català, castellà, basc i gallec, i gràcies a un acord amb l’ONCE, en braille. Les novel.les seran a les llibreries a partir del mes de març.