Sortegem 3 novel·les de ‘La col·laboradora d’Empar Moliner.

L’illa dels llibres sorteja entre els seus lectors 3 exemplars de la novel·la La col·laboradora d’Empar Moliner.

Empar Moliner  va publicar la primera novel·la l’any 2000 amb el títol de Feli, esthéticienne, aconseguint el premi Josep Pla.

La protagonista de ‘La col·laboradora’ (Columna)  és una dona separada d’uns 45 anys i amb una filla, que afronta el primer cap de setmana de custòdia compartida i treballa de negre literari en una editorial, fent llibres per encàrrec.

Per aconseguir un exemplar de la novel·la ‘La col·laboradora d’Empar Moliner heu d’enviar un correu electrònic a info@illadelsllibres.com amb el vostre nom i cognoms  i respondre a la pregunta.

Quin tipus de llibres NO us agradaria escriure si fóssiu negres literaris? 

Les respostes fins el dia 15 de març a info@illadelsllibres.com

Vols llegir els primers capítols? Clica en aquest enllaç

ALGUNES RESPOSTES REBUDES:

Montserrat Olivés:
No voldria mai fer de negre en una novel.la de ciència ficció!!! 

Sílvia Jané   A mi no m’agradaria gens escriure llibres d’auto-ajuda, la majoria són  simples, buits, amb consells que només consisteixen en aplicar el sentit  comú (que diuen que és el menys comú dels sentits).

Gerard Gomila
Crec que ser el negre literari d’una autobiografia on s’afirma que l’autor no ha emprat mai els serveis d’un negre literari seria una experiència agònica.

Mima:  Hola,no m’agradaria ser el negre de una novel.la romàntica tipus Danielle Steel.

Joan Montes: No m’agradaria escriure llibres d’autoajuda
 

Magda Bartrolí: “Em penso que mai podria escriure una novel·la romàntica i lacrimògena a l’estil de la Victoria Holt o la Danielle Steel…Dit això, reconec que no podria escriure cap novel·la, ni que fos fent de negre! Per fer novel·les s’ha de saber escriure molt i molt bé, i tenir bon domini del llenguatge i dels recursos literaris”.

Marta:  No m’agradaria escriure un llibre de política, defensant i fins i tot fent apologia d’un es idees polítiques

Pura Santacreu : No m’agradaria treballar de negra en llibres tècnics, que a més de ser avorrits, no entenc res de res.

Laura Mongiardo: Libres d’autoajuda al estil de “How to build your own success”, evidentment… (sobretot si són best-sellers

Germán Muñoz No m’agradaria gens ni mica escriure un llibre d’autoajuda. Si ja és insuportable llegir-los, escriure’ls ni m’ho imagino!

Eva Batlle Si fos negra literària NO m’agradaria escriure novel·la negra. A mi m’agrada escriure en colors!

Xavier Crespo No m’agradaria escriure com a negre literari biografies.

Montse Bartolomé  Llibres d’autoajuda!

Pep Palau:  Segur que no el MEIN KAMPF

Mònica Pueyo:
Una novel·la amb matissos autobiogràfics.

Mª Dolors Riera: A mi m’agraden llegir tot tipus de llibres!!!! Ara escriu-re, potser còmics.I depen de quins.

Laia Torras: No m’agradaria per res del món escriure novel·les romàntiques tipus Corin Tellado, m’avorriria exageradament!

Imma Grau:  A mi no m’agradaria escriure llibres de violéncia i de discrimanació de generes.

Jaime Carmona
Si fós negre literari em negaria rotundament a escriure novel·les d’aquestes que en diuen “roses”. I el motiu? Doncs que mai he pogut suportar les trames pasteloses i sensibleres. Mira! Defectes que tinc, què li anem a fer… 😉

Sara Girona: Qualsevol llibre mèdic o de malalties…. acabaria pensant en totes les malalties i sol.lucions durant la resta de la meva vida….

Jèssica Carol: Biografies polítiques i monàrquiques.

Maria Viladot: A veure, a veure… crec que dependria del grau de “negrata” que em toqués fer; m’explico: si hagués de treballar des del començament i donar vida jo soleta al llibre doncs em reventaria molt haver d’escriure unes memòries, sens dubte. Ara, si només hagués de pincellar les barruades de l’escriptor, doncs… ostres! crec que també serien unes memòries, ves per on!!
És que les memòries són les memòries, no trobeu?? … l’arrel de la persona, les branques, el fullam, la flor, el flaire,… TOT!!

Anna Melgosa: Hola, NO m’agradaria escriure biografies.

Ma Joan Martí: No m’agradaria fer de negre per escriure qualsevol intent de novel.la fruit del capritx de qualsevol famós@.

Meritxell Llòria: M’ha costat donar una resposta, però pensan-t’hi crec que no m’agradaria fer novel·la rosa, la trobo empalagosa, lenta, amb poc suc, amb un guió molt previsible.

Elena Serra:
Si fóra negre literaria no m’agradaria gens ni mica escriure biografies de polítics. Tampoc escriuria llibres sobre teories econòmiques d’aquestes que defensen el capitalisme salvatge com al remei de tots els mals del món (tipus fundación faes)

Ana González: Un llibre de continguts neonazis

Miquel Grau.Si fos un negre literari, no m’ agradaria escriure cap història ni real  ni de ficció d’ aquesta gentussa que surt per la tele escombraria amb  els programes del Salvame, el DEC i companyia. Només son coneguts per  haver estat/da enrotllat/ada amb algú una mica conegut, o per ser fill  de, etc., per ser suau amb la definició o els colaboradors d’ aquest  programes que només surten per haver entrat en la casa del Gran Hermano,  etc. i no tenen ni ofici ni educació i sí més benefici que molts de
nosaltres.

Xavi Trullas: Si fos un negre literari, no m’agradaria haver d’escriure llibres d’autoajudaPerò noi, qui paga mana! És ben clar que m’hauria d’empassar les ganes de fotre-li l’encàrrec al cap de l’editor!

Maria Ferrer.No m’agadaria escriure unes memòries d’algú que estigués viu i que fos
un polític. Tampoc m’agradaria escriure llibres d’autoajuda, doncs
segur que seria tot inventat.

Rosinda Moncasi
.No m’agradaria…. escriure un llibre que no agrades a ningú, ni tan
sols (si jo fos un negre) a mi.

Josefina Plane: Els d’autoajuda no m’agradaria gens

Sílvia Armengol A mi no m’agradaria que em fessin escriure llibres misogins. Mi negaria.

Anna Gorina No m’importaria gens ni mica fer de negre literari si així veiés publicada la meva novel·la!

Marcel Bosch
: les memòries de la Belén Esteban.

elveidedalt És clar. Podria dir la resposta idiota: si fos negre, no seria blanc, i no m’agradaria escriure cap llibre que parli de negres i fent de negre d’un negre (amb tots els respectes per la gent d’aquesta raça, eh?) . Però si fos el “negre” d’alguna editorial podria no suportar fer-ho d’aquell que sabem tots que s’ha fet famós amb un sol títol banal que li han refet de cap a peus (uns negres) i que es dedica a viure del cuento i dels drets. Calen noms? No, oi? En canvi, fer de negres de mediàtics (de concursants de programes de teleescombraries, esportistes libidinosos, presentadors semianalfabets,…) ha de ser enriquidor, tans sols si els pots tractar de tu a tu, és clar. Senzillament per després fer tu la novel.la morbosa en què els poses a parir de forma sibillina. Negre sobre blanc. O sobre més negre.

Òscar Pascual Imagino Paulo Coelho demanant-me fer-li de negre en qualsevol dels seus llibres d’autojuda maquillats de novel·la. I imagino com milloro la plusmarca mundial dels 100 metres llisos en la fugida.

Manel Ballesteros No m’agradaria fer de negre per cap tipus de llibre.

Angie No podria mai fer de negre en una novela rosa,no en sabria gens !

Daniel.No m’agraria escriure qualsevol llibre d’Stephen king, seria extensament feixuc!!!

Sílvia Baraldés
Si fos negra literària no suportaria escriure un llibre d’una diva o divo, d’aquells que no han fet res a la vida i que guanyen diners fent rucades a televisió o són ex d’ algú famós, més que res, és que seria insuportable estar al seu costat. Però el que sí m’agradaria seria llegir aquest llibre de l’ Empar. Salutacions,

5 COMENTARIS

  1. No m’agradaria gens escriure llibres dels que pretenen aixecar l’autoestima de les persones, no me’ls crec, un llibre et pot ensenyar moltes coses o no, simplement fer-te passar una bona estona, però no crec que et pugui ensenyar a estimar-te, això ho has de fer tu mateix d’una altre manera, com? no ho sé, cada persona és un món i hom ha de trobar el seu

  2. No m’agradaria gens fer una nova versió de “Els deu negrets” de la Chistie.

  3. llibres amb molta càrrega d’agresió cap a infants, de qualsevol forma, o cap a gent gran, he arribat amb un moment que vull disfrutar, no patir al llegir un llibre.

  4. llibres d’assaig … caldria “suplantar” absolutament la personalitat i coneixements de “l’autor” … impossible o quasi

  5. no voldria ser el negre d’una novel.la de ciència-ficció.

Comments are closed.