Miquel acusa al govern de l’Ajuntament de Barcelona i l’alcaldessa Ada Colau de manipulació.

Dolors-MiquelEl mes de febrer la poetessa Dolors Miquel feia lectura del poema ‘Mare nostra’ durant el lliurament dels Premis Ciutat de Barcelona. El poema va ser qualificat per algunes associacions cristianes com l’Associació Espanyola d’Advocats Cristians i E-Cristians de ‘delicte contra els sentiments religiosos’.

Aquest rebuig també va provocar mostres de suport a la poetessa per part l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i el PEN Català que van publicar un manifest on defensaven la llibertat de pensament, de creació i d’expressió.

Ara Dolors Miquel ha publicat al seu compte de Facebook que ella no va triar el poema ‘va ser una mena de simpàtica i agradable imposició dels qui portaven l’ assumpte dels premis per a la Colau. Vaig caure- hi com una ruca..’’

Dolors Miquel també assegura ‘els organitzadors mai van pensar k es muntés tal rebombori. No van calcular i van desaparèixer ràpidament. Després, la pròpia Colau em va portar a vendre, surtint en defensa del fatxa.. això quan ja ningú estava atent als fets. D’ això jo en dic Ètica( sarcasme gran)’.

També es refereix a la decisió de nomenar l’escriptor Javier Pérez Andújar com a pregoner de la Mercè’16 ‘hi he pensat per l’ afer ANDÚJAR, que m’ha fer recordar el meu propi afer del poema. És evident que és un ús més del govern de la ciutat, que aquesta vegada, esperem, no els explotarà enmig dels morros’.
Finalment la poetessa assenyala que ‘a la Colau i el seu consistori els agrada de muntar xous per l’ estil. Manipular amb cortines d’ espectacle’.