Pep Coll i Carlos Duarte guardonats amb el Premi de la Crítica Catalana

pep coll carles duarte

Pep Coll, amb la novel·la Dos taüts negres i dos de blancs (Ed. Proa), que narra la matança real d’una família de masovers d’un poble del Pirineu Occidental el 1943, i l’escriptor i polític Carles Duarte, amb el recull de poesia Alba del vespre (Ed. Tres i Quatre), en el qual expressa la seva manera d’entendre l’existència i la seva consciència profunda del vincle que ens uneix a la naturalesa han estat guardonats amb Premi de la Crítica Catalana.

L’Asociación Española de Críticos Literarios ha anunciat a Logroño els guanyadors en les quatre llengües oficials de l’Estat espanyol, a les millors obres de narrativa i de poesia publicades durant el 2013.
La modalitat en llengua catalana es convoca anualment des de l’inici de la democràcia, i l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana hi col·labora amb la coordinació del jurat i amb la difusió del premi. Enguany, el jurat en llengua catalana ha estat format per Àlex Broch, Lluïsa Julià, Jordi Julià, Jordi Llavina i Marta Nadal.

Els darrers autors catalans premiats han estat Jordi Coca i Jordi Llavina el 2013, Jaume Cabré i Perejaume el 2012, Jordi Puntí i Anna Montero el 2011, Francesc Serés i Carles Miralles el 2010, Joan Francesc Mira i Teresa Pascual el 2009, Manuel Baixauli i Joan Margarit el 2008, Eduard Márquez i Ponç Pons el 2007.