Oksa Pollock, la Harry Potter francesa.

El temps ho dirà però tot apunta a que Oksa Pollock podria convertir-se en el relleu de Harry Potter.
S’ha publicat el primer volum de les aventures d’Oksa Pollock, una maga de 13 anys, amb el títol d’Oksa Pollock i el descobriment d’Edèfia (Columna/Planeta).

 

El primer volum és publicarà aquest 2011  en més de 25 països i la productora  de “Crepuscle”  podria estrenar l’adaptació cinematogràfica per a finals de 2013.
La protagonista és l’Oksa, una noia  de 13 anys que  arriba a Londres i comprova que és una nena diferent i descobreix el secret que ha guardat la seva família relacionat amb un món màgic anomenat Edefia. 

Les autores, Anne Plichota i Cendrine Wolf són dues bibliotecàries que van decidir autofinançar-se l’edició de la novel•la perquè no trobaven cap editorial interessada en la seva publicació.
El boca a orella dels seus fans va començar a funcionar a través dels seus blogs i fòrums a internet. Els seguidors van escriure cartes demostrant la seva indignació perquè cap editorial es mostrava interessada en publicar-la. I va anar tal les nombroses cartes de protestes dels seus seguidors als mitjans francesos, que les editorials no tinguessin interès per aquest llibre, que la revista Nouvel Observateur es va fer ressò d’aquesta indignació publicant les cartes i un article sobre aquest nou fenomen, la Pollockmanía.
La repercussió mediàtica va ser tal que l’editorial XO va acabar adquirint els drets mundials d’aquesta novel•la que ara ja s’ha convertit en un fenòmen mundial.

Argument de la primera novel•la d’Oksa Pollock.
L’Oksa Pollock pensava que era una nena com les altres, però un vespre la seva vida fa un canvi radical i res no torna a ser com abans… Una mica nerviosa pel seu primer dia de classe a la nova escola, l’Oksa veu com es desencadenen un seguit de fenòmens estranys dins la seva habitació: inesperadament, s’encén una de les seves nines, i les caixes de la mudança, encara sense buidar, comencen a explotar…
L’Oksa descobreix que té poders sobrenaturals, però decideix no explicar el seu secret a ningú. Ella que sempre havia somiat convertir-se en una lluitadora ninja, ara se sent perduda i espantada. Però la cosa no acaba aquí. Aquell mateix vespre, a la panxa li apareix un senyal misteriós.
Quan l’Oksa finalment decideix explicar tot el què està passant a la seva estimada àvia Dragomira, aquesta li confessa el secret dels seus orígens: la família Pollock ve d’un país anomenat Edèfia, un món invisible amagat en algun lloc de la Terra, i l’Oksa és la seva única esperança de poder-hi tornar.
A partir d’aleshores, l’Oksa mai més no serà la mateixa. I malgrat l’ajuda del seu millor amic, en Gus, li resultarà molt difícil conciliar la seva vida ordinària d’estudiant amb el seu sorprenent destí.

A França  Oksa Pollock és tot un fenòmen i ja s’han publicat tres títols dels sis que segons les autores formaran part de la història.

Llegeix el primer capítol.