L’escriptor Vicenç Pagès Jordà ens ha parlat de la seva novel·la Els jugadors de whist.


Els jugadors de whist
 és una de les novel·les més destacades del panorama literari català dels darrers anys.  Vicenç Pagès Jordà parla d’aquesta novel·la a L’illa dels llibres.

Ens situem a l’any 2007, Jordi Recasens de 40 anys veu com la seva filla està a punt de casar-se. Aquesta situació no li fa cap mena de gràcia però serà una situació adversa més, perquè la seva vida, tampoc ha estat un camí fàcil. La relació amb la seva dona es va degradant dia a dia i en Jordi pateix una crisi existencial. A partir d’aquest moment el lector anirà descobrint aspectes del seu passat i el d’una generació a la ciutat de Figueres i els seus voltants.
La novel·la agafa el títol del joc en que el protagonista i els seus amics Biel i en Churchill jugaven de petits al Castell de Sant Ferran de Figueres. Es tracta d’un joc inventat que agafa el nom del joc de cartes que jugava Philiph Fogg a La volta al món el 80 dies
Pagès Jordà, autor entre d’altres de l’assaig De Robinson Crusoe a Peter Pan (Proa) ens ofereix ara una retrat de la societat dels anys 70 i 80 creant un collage literari molt notable.
Els jugadors de whist témoltes referències musicals, cinematogràfiques i literàries.
Si voleu descobrir més coses d’aquesta novel·la i del procès de creació podeu escoltar l’entrevista amb Vicenç Pagès Jordà per a L’illa dels llibres.
 

Entrevista realitzada al bloc de L’illa dels llibres el 27-09-2009.