L’adaptació al cinema d’’Incerta glòria’ arribarà el 17 de març de 2017

Agustí Villaronga ha dirigit la pel·lícula produïda per Isona Passola

incerta-gloriaL’adaptació d’Incerta Glòria, la novel·la que va escriure Joan Sales, compta amb un pressupost d’uns 3’5 milions d’euros i està produïda per Massa d’Or, Isona Passola i TV3 com ja succeïr amb ‘Pa negre’.

Agustí Villaronga i Coral Cruz també signen el guió de la pel·lícula s’ha rodat principalment a localitzacions aragoneses perquè la novel·la narra una història de passions amoroses i amistats traïdes durant la Guerra Civil, al front d’Aragó. La pel·lícula ‘Incerta glória’ compta amb el suport de la Generalitat, el Ministeri de Cultura, el Govern d’Aragó i les diputacions aragoneses i s’estrenarà el 17 de març de 2017 segons han comunicat Massa D’Or Films i Alfa Pictures

joan-salesJoan Sales i Vallès (Barcelona, 1912-1983) va ser un escriptor, poeta i editor fundador de la revista ‘Quaderns de l’Exili’ juntament amb Tísner, Calders i altres. Sales va lluitar al front d’Aragó durant la Guerra Civil i d’haver sobreviscut als camps de concentració francesos.

Va viure exiliat a França i Mèxic, abans de tornar-se a instal·lar definitivament a Catalunya l’any 1948, amb l’objectiu de dinamitzar el sector editorial en llengua catalana ‘Incerta Glòria’ (1956), guanyadora del Premi Joanot Martorell, s’ha convertit en un dels grans clàssics de la literatura catalana del segle XX.

Joan Sales també va crear l’editorial Club Editor, la qual publicaria algunes de les novel·les més importants en la narrativa catalana de postguerra, amb autors com Mercè Rodoreda o Llorenç Villalonga.