La Vila Llibre de Bellprat torna amb la Fira del llibre

La fira aplegarà a unes 40 editorials i llibreries.

Bellprat vila llibre

La població de Bellprat viurà la sisena edició de la Fira del Llibre el diumenge 2 de juny.
Amb només 91 habitants, Bellprat és el primer poble català dedicat al món del llibre a l’estil d’altres poblacions d’Europa que han endegat una iniciativa similar.
Una Vila llibre és un poble rural petit, d’interès històric i/o de bellesa natural, en el que es concentren activitats econòmiques, socials, artístiques i culturals relacionades amb el llibre de segona mà, d’ocasió i d’antiquari.

Les activitats del diumenge, organitzades pels  Amics de Bellprat  començaran amb el discurs inaugural a càrrec del   periodista Lluis Foix.
Durant tota la jornada es   presentaran  llibres, s’oferiran tallers com el dedicat a l’enquadernació a càrrec de Xavier Mula, recitals de poesia, contacontes, la III Trobada d’intercanvi de punts de llibre entre d’altres activitats.

actes bellprat 2013

Més informació a http://www.amicsdebellprat.cat/

Y Gelli Gandryll, el primer poble que es convertir en Vila del llibre.
El primer poble que és va convertir en Vila del llibre (Book town)  va ser Y Gelli Gandryll, un petit poble de Gal·les que també té l’honor de ser el poble amb més llibreries per metre quadrat. Aquesta poble té 30 llibreries i la seva població és de 2.000 habitants.

La història de tantes llibreries arrenca a l’any 1961 quan Richard Booth va decidir que Y Gelli Gandryll fos un poble conegut per ser el primer poble llibreter.

A més des de l’any 1988 es celebra el Hay Literary Festival que aplega més de mig milió de visitants l’any. Aquesta idea de convertir el poble en un constant homentatge al llibre ha inspirat a moltes altres poblacions que han unit esforços sota el nom de Organització Internacional de Pobles del Llibre (IOB)