Josep Maria Espinàs rep el Premi Ofici de Periodista

Espinas premiEl Premi Ofici de Periodista va ser instituït ara fa uns anys pel Col·legi de Periodistes per valorar la trajectòria de “professionals que són una referència per al conjunt de la professió i que gaudeixen del respecte i l’estima dels seus companys.

El darrer en rebre aquest premi ha estat el periodista i escriptor Josep Maria Espinàs que afegeix en la seva llarga llista de premis  el Premi Ofici de Periodista, un dels màxims reconeixements que atorga periòdicament el Col·legi de Periodistes de Catalunya.

La producció literària  de Josep Maria Espinàs es força amplia i  inclou des de la novel.la, la crònica de viatges, passant per les obres d’interès cívic, els llibres reportatge, els volums de memòries i el gruix ingent dels articles periodístics publicats al diari Avui i a El Periódico.

Va ser impulsor de la Nova Cançó i un dels fundadors dels Setze Jutges i ha conduït diversos programes d’entrevistes a la televisió. Va guanyar el premi Sant Jordi (1961) amb la novel.la L´últim replà. Té obra traduïda a l’alemany, l’anglès, el basc, el castellà, el francès, l’italià, el japonès, el neerlandès, el portuguès i el txec.

Va començar a publicar, a partir de 1990, la seva Obra Completa a Edicions La Campana, segell del qual és cofundador amb Isabel Martí. La Generalitat de Catalunya li va concedir la Creu de Sant Jordi (1983) i el Premi Nacional de Cultura (1995), en la modalitat de periodisme escrit. També es autor de l’himne del FC Barcelona.

Fotografia: Col·legi de Periodistes de Catalunya