Johan Theorin, el nou valor de la literatura negra sueca

La tormenta de nieve
Johan Theorin
Mondadori
389 pàgines.

L’escriptor suec Johan Theorin ha publicat la segona part de la seva tetralogia El cuarteto de Oland.
Situades a l’illa d’Oland, les històries de Theorin saben captivar al lector amb la combinació de la millor novel•la negra i una bona dosis de misteri.

Johan Theorin situa cada novel•la d’aquesta tetralogia està situada en una estació de l’any diferent. La hora de las sombras, se situa a la tardor, La tormenta de nieve a l’hivern i la tercera, La marca de la sangre ens situa a la primavera sueca.
Johan Theorin està considerat com un dels escriptors destacats de la novel•la negra sueca actual i compta amb un futur molt prometedor. Cal recordar el seu nom perquè en pocs temps el seu nom començarà a sonar amb força. Theorin atrapa de mica en mica al lector i no el deixa fins a la finalització de la novel•la. 


La tormenta de nieve situada en ple hivern suec, arrenca amb una llegenda situada l’any 1846 a l’illa d’Oland, una tempesta de neu fa naufragar un vaixell, fent que tots els seus tripulants morin. Les restes del naufragi s’ecapen per la platja d’Aludden. La fusta que arriba a les platges serà utilitzada per la construcció de la casa dels guardes del far, malgrat que la superstició popular assegura que utilitzar les restes d’un naufragi per a la construcció d’una casa porta la desgràcia a tots els seus habitants. Aquesta llegenda sembla ser certa per la gran quantitat de morts i desparicions que han succeït durant els anys posteriors. A La tormenta de nieve, Johan Theorin ens descobreix un bon grapat de llegendes relacionades amb la casa i les misterioses desaparcions i morts. El passat i el present s’uneixen, just en el moment quan la Katrine i Joakim Westin decideixen marxar d’Estocolm per traslladar-se amb els seus dos petits fills, a l’illa de Öland. Compren la vella casa d’Audland, sense saber, que aquesta està lligada a una sèrie de tragedies. Uns dies després Katrine apareix ofegada al mar. A partir d’aquet moment el seu marit intentarà saber perquè i com ha mort, i si aquesta mort té alguna relació amb el misteri que envolta la casa.

Recorden fa uns anys l’anunci de Messi amb Nike? Aquell que el jugador del Barça deia allò de: “Soy Leo Messi, recuerda mi nombre”?. Theorin podria protagonitzar perfectament  aquell mateix  anunci,  en una versió literària . Recordin el nom de Joan Theorin, perquè en un futur molt proper, sonarà amb molta més força.

4 COMENTARIS

  1. … [Trackback]…

    […] Read More here: illadelsllibres.com/index.php/2011/02/01/johan-theorin-el-nou-valor-de-la-literatura-negra-sueca/ […]…

Comments are closed.