Empúries i Salamandra publiquen en text de l’obra teatral que mostra a un Harry Potter adult.

harry potter llegat maleitDesprés de Harry Potter i les relíquies de la Mort, l’escriptora J. K Rowling va assegurar que no escriuria més històries del mag, malgrat que els lectors encara continuaven demanant-li que continués amb la sèrie.

La sorpresa arribava el passat mes de febrer a través del portal Pottermore, el web d’e-commerce i entreteniment digital de J.K. Rowling amb l’anunci de la publicació i l’estrena de l’obra teatral Harry Potter i el nen maleït que molts han considerat com el vuitè lliurament de la sèrie.

En realitat, es tracta del text basat en l’obra de teatre que s’HA estrenat a Londres. L’obra teatral es basa en una idea original de J.K Rowling, Jack Thorne i John Tiffany, i dirigida pel mateix Jack Thorne.
No és una novel·la, però sí un regal especial que Rowling ha volgut donar als seguidors de Harry Potter. Per tant, l’escriptora no s’ha desdit de les seves paraules quan va assegurar fa uns anys que no escriuria més històries sobre Potter.

Empúries i Salamandra publiquen ara d’‘Harry Potter i el llegat maleït’ on ens mostra un Harry Potter 19 anys després dels fets explicats a ‘Harry Potter i les relíquies de la mort’. Harry Potter és ara empleat estressat a la Conselleria d’Afers Màgics, marit i pare de tres criatures en edat escolar. Mentre en Harry lluita contra un passat que es resisteix a deixar-lo en pau, el seu fill petit, l’Albus, ha de suportar el pes d’un llegat familiar que mai no ha volgut. El destí connectarà de manera tràgica el present i el passat, i pare i fill hauran de fer front a una dura veritat.

La publicació de l’edició anglesa del llibre el 31 de juliol, coincidint amb l’estrena teatral de l’obra a més de l’aniversari de l’escriptora i de Harry Potter va provocar una nova Pottermania amb llargues cues de lectors de la sèrie a les llibreries angleses.

‘Harry Potter i el llegat maleït’ serà el darrer lliurament de Harry Potter, però encara tenim Potter per estona perquè el mes de novembre arribarà a les pantalles de cinema l’adaptació de ‘Bèsties Fantàstiques i on trobar-les’ amb guió de J.K Rowling.

MÉS DE 500 MILIONS DE NOVEL·LES VENUDES
Des que es va publicar el primer llibre l’any 1997 (l’any 1999 en català) la saga de Harry Potter s’ha traduït a 79 llengües a 200 països, sumant més de 500 milions d’exemplars venuts a tot el món, dels quals 800.000 exemplars en català.

J.K. Rowling també ha escrit tres títols complementaris de la sèrie, els beneficis dels quals s’han destinat a organitzacions d’ajuda social: Bèsties fantàstiques i on trobar-les, i El Quidditch de totes les èpoques els va atorgar a Comic Relief, i Les rondalles del bard Gallard, a Lumos, l’associació humanitària fundada per l’autora.