Èxit de la presentació de la novel·la La princesa de Jade de Coia Valls a Tarragona.

Èxit en la presentació de la novel·la La princesa de Jade de Coia Valls  a Tarragona.
La princesa de jade, darrer premi Nestor Luján de novel·la histórica, continua la seva gira de presentacions. La darrera va ser al Moll de Costa  de Tarragona on més de 300 persones van assistir a l’acte.
Un espectacular muntatge escènic del músic, escriptor i cineasta Jordi Lara,  amb una muntanya de 14 tones de sorra envoltada d’espelmes, va ser l’escenari  on es van desenvolupar  bona part dels  actes de la  presentació de la novel·la.
La presentació va comptar amb força  convidats, com la ballarina, Alzahar, l’actriu Gisela Figueres, el poeta Josep Pedrals, la celista Natàlia Soronellas, i Jordi Cartañà que va presentar l’acte.
La presentació també va servir  per presentar el curtmetratge La princesa de jade , dirigit per  Jordi Crusats, sobre una idea de Jordi Lara.

La novel·la:
Situada a Bizanci a l’any 551 dc, just en el moment que l’emperador Justinià decideix organitzar una expedició a la xina per tal de cercar el secret de la seda.
Bizanci malgrat ser tota una potència necessitava saber el gran secret de l’origen de la seda i així no haver de pagar l’alt preu que marcaven els comerciants d’orient.
La princesa de Jade és la història d’un viatge d’occident a orient passant per ciutat emblemàtiques de la ruta de la seda com Samarkanda, per aquest motiu els personatges viuen altres realitats.
L’expedició de l’emperador està formada per diferents expecialistes en el seu terreny. És tracta d’una missió secreta i està encapçalada per un cap militar, Lysippos, en Rashnaw un monjo nestorià i el seu novici, un mestre teixidor en Xenòs i el seu fill Urian i d’altres membres que intentaran buscar el secret més ben guardat.
L’illa dels llibres ha entrevistat a l’escriptora Coia Valls. Cliqueu en aquest enllaç.