Espai Literari llança la primera llibreria online especialitzada en editorials petites

Espai literari captura web
Després d’obrir el mes d’octubre  de 2013, la llibreria al barri de Gràcia de Barcelona (C/Ramón y Cajal, 45 de Barcelona)  ara, Espai Literari  posa en marxa la primera botiga online especialitzada en editorials petites i tiratges curts.

Amb aquesta nova iniciativa, la llibreria fa un nou pas endavant en la seva aposta pels autors menys coneguts i les iniciatives editorials alternatives.

El catàleg d’Espailiterari.com es nodreix de les mateixes micro-editorials que la pròpia llibreria física, i incorpora a més altres títols d’editorials petites i mitjanes.
L’objectiu és assolir durant les pròximes setmanes la xifra d’un miler de títols diferents, entre els quals hi ha tres tipus de propostes: autors desconeguts per al gran públic; clàssics de la literatura de sempre editats per editorials modestes i, finalment, micro-editorials que opten per tiratges curts.
Espailiterari.com inclou també autors autoeditats que difícilment tenen accés als grans circuits de la distribució.

espai-literariEntre les editorials que es poden trobar a la nova botiga online figuren Periscopi, Les Males Herbes, Diëresis, Candaya, Albertí, Periférica, Nórdica, Alrevés, Llibres del Delicte, Raig Verd o  Stonberg.
Al marge d’aquestes editorials, Espailiterari.com ofereix també una extensa col.lecció d’autors independents que han optat per la fórmula de l’autoedició, cada cop més estesa gràcies a les facilitats que ofereix el mercat.

Aureli Vàzquez, responsable de la destacava a L’illa dels llibres els objectius d’Espai Literari  ‘Volíem escollir un tipus molt concret de llibres, i vam pensar que aquest binomi (editorials petites / autors per descobrir) ens feia sentir-nos còmodes, perquè ens permetia apostar per editorials de reduïdes dimensions que no tenen por d’arriscar. Alhora, potenciem també autors que, de forma independent o a través d’una micro-editorial, escriuen coses interessants i no troben  aixopluc a altres llibreries.’’

Des de la seva obertura, ha organitzat desenes de presentacions, activitats divulgatives i tallers pràctics.
Per a aquells autors/es que encara no han publicat però que tenen previst fer-ho, Espai Literari ha posat en marxa el Servei d’Acompanyament a l’Escriptor/a, una iniciativa que pretén facilitar l’accés dels escriptors al món editorial de forma fiable, amb la qualitat que exigiran els lectors.