L’autora de la novel·la ‘A punt d’estrena’, s’adreça als lectors de L’Illa dels Llibres per agrair el premi rebut.

Maria Carme Roca estudi Peretegaz

La novel·la ‘A punt d’estrena’ de Maria Carme Roca ha guanyat el VI Premi L’Illa dels Llibres que s’atorga per votació popular amb la idea d’escollir el llibre l’any.
L’Illa dels Llibres ha seleccionat 20 títols publicats entre el mes d’agost de 2015 i juliol de 2016 i que han estat escrites o traduïdes al català. Els lectors de L’Illa dels Llibres ha decidit amb el seu vot, en aquesta edició s’han rebut  més de 10.000 vots, la novel·la guanyadora.

‘A punt d’estrena’ de Maria Carme Roca ha estat la novel·la més votada d’aquesta edició, amb 933 vots, seguida de ”El llibre dels Baltimore” de Joël Dicker amb 873 i ‘Les generacions espontànies’ de Mar Bosch amb 869 vots

L’acte de lliurament del VI Premi L’Illa dels  Llibres es realitzarà el dissabte 3 de setembre a les 17.00h a  l’avinguda de la Catedral de Barcelona coincidint amb la Setmana del Llibre en Català.

 

El millor premi: el reconeixement dels lectors
portada_a-punt-destrena1-668x1024
Cada vegada que publiques un llibre, així que surt, s’enceta la incògnita de com el rebran els lectors. És un repte molt gran.
La il·lusió, que va de bracet amb el respecte, espera que la teva “creatura” mereixi la seva aprovació.
Aquest és l’objectiu preuat, aconseguir que la teva història convenci, interessi, emocioni…, que sigui digna de les persones que t’han fet confiança i en mig d’una gran oferta de llibres, han escollit el teu per llegir. No cal dir que el goig és immens quan te’l premien
Això és el que fa tan especial el premi de l’Illa dels Llibres, que són els lectors qui te l’atorguen.

El premi, el reconeixement, ja va començar el capvespre del 12 de juliol quan em vaig assabentar que “A punt d’estrena” formava part de les novel·les seleccionades que optaven al VI premi de l’Illa dels Llibres. Va ser un regal trobar-me entre aquella tria d’autors i autores de novel·les celebrades. La competència prometia ser molt dura.

A partir d’aquell moment, les sorpreses i les emocions es van anar succeint en el decurs dels quaranta-quatre dies de marge que han tingut els lectors per poder votar. La primera va ser que, des del primer dia, em vaig col·locar… Rectifico, els lectors em van situar en primera posició (posició que gairebé sempre s’ha mantingut, però que llavors jo no sabia com podia evolucionar). Aquest fet em va engrescar, perquè tal vegada jo podia guanyar el premi. Però també em va omplir de responsabilitat, no podia decebre els lectors que confiaven en mi. Tanmateix quedava un llarg periple que no s’acabava fins el 24 d’agost.

Agraeixo moltíssim que durant tot aquest temps he estat acompanyada pels ànims dels lectors, pel seu suport, pels comentaris elogiosos sobre la novel·la… Però també he passat nervis, pressió i neguit, emocions inevitables en tota cursa de resistència. Tot plegat, quan ha arribat la data assenyalada, aquests sentiments conformaven un garbuix que, feliçment, s’han dissolt en saber-ne el resultat, que “A punt d’estrena” havia guanyat un premi que m’esperona a continuar endavant.
Però això, sense vosaltres, lectors i lectores, no hauria estat possible.
De tot cor, moltes gràcies.

Maria Carme Roca
escriptora