Els llibres arriben aquest estiu a les platges, piscines i parcs de 63 municipis catalans

El Departament de Cultura de  la Generalitat vol  promocionar la lectura  a través del Servei de Biblioteques apropant  els llibres en diverses ubicacions estiuenques: a les platges, piscines, places, jardins, llacs i terrasses…

lecturaCada estiu les biblioteques públiques ofereixen als seus usuaris la possibilitat d’apropar-los els seus fons a diversos emplaçaments fora de l’edifici de la biblioteca. Hi ha diferents formes de dur-ho a terme, però les més conegudes són les bibliopiscines i les biblioplatges.

En aquestes petites biblioteques d’estiu segons informa el Departament de Cultura,  es pot consultar un fons seleccionat per a totes les edats en què predominen els temes d’actualitat i la literatura d’imaginació: diaris, revistes, còmics, contes i novel·les, principalment. També es pot fer préstec, obtenir el carnet de la biblioteca i, en alguns casos, connectar-se a Internet.
Per reforçar l’aliança entre lectura i lleure, s’hi organitzen conferències, jocs, concerts, recitals, lectures, presentacions i tot un ampli ventall de propostes culturals per a totes les edats.
Aquest any entren en funcionament  40 bibliopiscines, sis biblioplatges, tres biblioplaces, un bibliojardí, un bibliopati, un bibliomercat, un bibliollac i una biblioterrassa.

Pots  consultar la relació dels municipis que disposen d’aquest servei.
Barcelona 
Girona 
Lleida 
Tarragona i Terres de l’Ebre