L’editorial Raig Verd publicarà tota l’obra de la Premi Nobel de Literatura Svetlana Aleksiévitx

L’autora que visitarà Barcelona el mes de maig veurà publicada la seva obra en català.

premi nobel 2015L’editorial independent catalana aposta fort per la recent Premi Nobel de  Literatura,  Svetlana Aleksiévitx i el 4 d’abril  publica Els nois dels zinc, sobre els milers de soldats que van morir durant la incursió russa a Afganistan entre 1979 i 1985, que foren retornats a Rússia en taüts de zinc, i  La pregària de Txernòbil coincidint amb el 30è aniversari de la tragèdia nuclear, que tingué lloc el 26 d’abril de 1986.

Amb la publicació de les novel·les traduïdes per Marta Rebón També s’oferei també s’oferirà  en exclusiva, un opuscle amb la traducció al català del discurs d’acceptació del Premi Nobel de Literatura 2015 que Aleksiévitx va pronunciar a Estocolm el 7 de desembre de 2015.

Guardonada amb el premi Nobel de Literatura 2015 és considerada la creadora del seu propi gènere literari, la “novel·la de veus”, amb la qual dóna veu als veïns i veïnes per explicar la història de l’antiga Unió Soviètica i dels actuals estats que van formar-ne part, des de la Segona Guerra Mundial fins avui dia.

Els seus llibres han estat traduïts a més de trenta idiomes, han estat la base per a una dotzena d’obres teatrals i s’han fet documentals de més de vint dels guions que ella ha escrit durant els darrers anys.
L’escriptora i periodista bielorussa Svetlana Aleksàndrovna Aleksiévitx particiarà de la nova edició de la fira Literal que se celebrarà del 13 al 15 de maig a Fàbrica Fabra i Coats de Barcelona.