El discurs d’agraïment del Premi Nobel de Bob Dylan en 10 frases

El cantant no va assistir al lliurament del Premi Nobel de Literatura i el seu discurs el va llegir l’embaixadora d’Estats Units a Suècia, Azita Raji.
bob-dylanBob Dylan agraeix el guardó fent una comparació amb William Shakespeare a més de mostrar sorpresa per haver rebut el Premi Nobel de Literatura.

El 13 d’octubre el jurat li va atorgat el guardó a Bob Dylan per crear “una nova expressió poètica de la música popular americana”. Autor de clàssics de la música del segle XX com Blowin in the wind,  The times they are A-changing o Blonde on blonde ha estat guardonat amb un Oscar, Grammy, el Príncipe de Asturias de las Artes 2007 i el premio Pulitzer en 2008

Us oferim un resum amb 10 frases del discurs.

1-Haver estat guardonat amb el Premi Nobel de Literatura és un fet que mai podria haver imaginat o previst.

2-Estava de gira quan vaig rebre aquesta sorprenent notícia, i em va portar més d’uns pocs minuts processar-la adequadament.

3-Si algú m’hagués dit que tenia la més mínima possibilitat de guanyar el Premi Nobel hauria pensat que tindria les mateixes possibilitats de posar un peu en la Lluna.

4-Des de molt jove m’he familiaritzat, he llegit i absorbit el treball d’aquells que van ser assenyalats amb aquesta distinció: Kipling, Shaw, Thomas Mann, Pearl Buck, Albert Camus, Hemingway.

5-Que jo ara m’uneixi als noms d’una llista així supera, de debò, qualsevol paraula.

6-De fet, durant l’any en què vaig néixer i uns anys després, no va haver-hi ningú al món que fos considerat prou bo com per guanyar aquest Premi Nobel.

7-Vaig començar a pensar en William Shakespeare, la gran figura literària. Vull pensar que ell mateix es considerava un dramaturg. El pensament que estava escrivint literatura no podia haver entrat en el seu cap perquè les seves paraules van ser escrites per a un escenari, pensades per ser parlades i no llegides.

8-Ni una vegada he tingut temps per preguntar-me a mi mateix, “Són aquestes cançons literatura?”.

9-Quan vaig començar a compondre cançons d’adolescent, i fins i tot quan vaig començar a aconseguir una mica de renom per les meves habilitats, les meves aspiracions per a aquelles cançons mai van anar molt més lluny.

10-Així que agraeixo a l’Acadèmia Sueca tant per prendre’s el temps de considerar aquesta mateixa pregunta com para, finalment, oferir tal meravellosa resposta.