Bones sensacions de la participació de ‘Barcelona, Ciudad literaria’ en la Feria Internacional del Libro de de Buenos Aires

Més de 10.000 persones han participat en alguna de les 120 activitats programades en l’esdeveniment cultural més important que se celebra a la capital argentina.
Sota el lema ‘Barcelona, ciudad literaria’, l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut Ramon Llull han preparat fins a 120 activitats en la Feria Internacional del Libro  a Buenos Aires.

Una participació que segons ha destacat l’ICUB en un comunicat ‘ha aconseguit seduir al públic i que ha despertat l’interès del sector professional’. Més de 10.000 persones han participat en alguna de les 120 activitats programades des del passat 24 d’abril en el recinte firal de La Rural.

L’acte que més públic ha congregat és el concert que Sílvia Pérez Cruz va oferir el passat 27 d’abril en el marc de la Noche de la Feria. Prop de 3.000 persones van gaudir d’un recital creat especialment per a l’ocasió i on poesia i música van captivar al públic argentí.

Les diferents activitats literàries celebrades a l’auditori de l’estand de Barcelona -un espai de 200 metres quadrats que ha acumulat elogis pel seu disseny i funcionalitat- han atret 2.000 persones, xifra que representa una ocupació mitjana del 75%.

Pel que fa als noms dels aprticipants destaquen Jordi Sierra i Fabra Paula Bonet, Jordi Puntí, Sebastià Alzamora, Alejandro Palomas, Llucia Ramis, Eva Baltasar, Raül Garrigasait, Joan-Lluís Lluís  Gemma Lienas, Care Santos, Martí Gironell, Maria Carme Roca, Maria Barbal, Carlos Zanón, Maite Carranza i Rocio Bonilla entre d’altres.


En paral·lel a les xerrades, homenatges i diàlegs d’escriptors que s’han celebrat a l’auditori, per la llibreria de l’estand hi han passat milers de visitants. Aquest espai ha comptat amb 10.000 exemplars constituïts per 600 títols diferents provinents de 40 editorials. Els autors més venuts han estat Héctor Lozano ( Cuando fuimos los paripatéticos), Paula Bonet ( La sed, Roedores i  Qué hacer cuando en la pantalla aparece the end) i Mercè Rodoreda ( Jardín junto al mar,  La plaza del diamante i  La calle de las camelias).

Al llarg d’aquests dies també s’ha desplegat un ambiciós programa professional amb l’objectiu de promocionar els autors de la ciutat, potenciar les traduccions al castellà d’originals catalans i donar suport a les editorials barcelonines per millorar i tenir distribució a l’Argentina i a la resta de Llatinoamèrica.

Al voltant d’unes 30 editorials catalanes han participat de les jornades professionals de la Feria del Libro i que s’han realitzat 60 reunions amb editors argentins. Alguns dels autors que han despertat l’interès són Joan Brossa, Gabriel Ferrater, Irene Solà i Lluís Calvo. Per la seva banda, i gràcies a la seva participació a la Feria del Libro, la dramaturga Victòria Szpunberg ha trobat editor i veurà publicada el conjunt de la seva obra teatral. ​

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here