Bellprat acull la quarta edició de la Vila del Llibre.


Organitzada pels Amics de Bellprat s’organitzen activitats al voltant del llibre com xerrades, conferències, presentacions de llibres, exposicions i venda de llibres de l’1 al 2 d’ctubre.

Aquest any,  Jordi Pujol serà l’encarregat d’apadrinar aquesta edició que comptarà també amb l’escriptor Matthew Tree, la creadora de les Tres Bessones, Roser Capdevila, i la periodista Núria Ribó.
Es presentaran llibres dels escriptors Coia Valls Ramón Cerdá, Marila Pons entre d’altres.
L’Associació Catalana d’Ex-llibristes oferirà durant tot el cap de setmana una exposició sobre Ex-Libris i per diumenge està prevista la primera trobada de Col·leccionistes de Punts de llibre.

Amb només 91 habitants, Bellprat  és el primer poble català dedicat al món del llibre a l’estil d’altres poblacions d’Europa que han endegat una iniciativa similar. Una Vila llibre és un poble rural petit, d’interès històric i/o de bellesa natural, en el que es concentren activitats econòmiques, socials, artístiques i culturals relacionades amb el llibre de segona mà, d’ocasió i d’antiquari.

Y Gelli Gandryll, el primer poble que es convertir en Vila del llibre.
El primer poble que és va convertir en Vila del llibre va ser Y Gelli Gandryll, un petit poble de Gal·les que també té l’honor de ser el poble amb més llibreries per metre quadrat. Aquesta poble té 30 llibreries i la seva població és de 2.000 habitants.
La història de tantes llibreries arrenca a l’any 1961 quan Richard Booth va decidir que Y Gelli Gandryll fos un poble conegut per ser el primer poble llibreter.
A més des de l’any 1988 es celebra el Hay Literary Festival que aplega més de mig milió de visitants l’any. Aquesta idea de convertir el poble en un constant homentatge al llibre ha inspirat a moltes altres poblacions que han unit esforços sota el nom de Organització Internacional de Pobles del Llibre (IOB). 

Enllaços destacats.
http://www.amicsdebellprat.cat/