La novel·la de l’escriptor barceloní continua sumant guardons després de rebre el Joaquim Ruyra i els premis L’Illa dels Llibres 2015 i el Protagonista Jove 2016.

Alejandro Palomas, UN FILLAlejandro Palomas es posa en la pell d’un nen de 9 anys per oferir-nos una novel·la plena de sentiments i emocions com ja és habitual en la seva literatura.
El protagonista d’Un fill (Bridge) és en Guillem un nen que sent una admiració pel personatge de Mary Poppins que es posa de manifest un dia a l’escola quan la professora pregunta als seus alumnes que volen ser grans. Llavors en Guillem respon que vol ser Mary Poppins i la professora sorpresa intentarà esbrinar el perquè d’una resposta com aquesta i si darrere s’amaga alguna cosa més.

Alejandro Palomas assegurava en una entrevista a L’Illa dels Llibres ‘vaig plantejar-me la novel·la a partir del mite de Mary Poppins, volia versionar-ho, donar-li una volta i portar-lo al segle XXI. I vaig decidir que la forma més adient per aconseguir-ho era transformant la Mary en una orientadora infantil d’una escola que no tingués res d’especial’.

Sobre  ficar-se en la pell d’un nen de 9 anys, Palomas afirmava que ‘ser el Guille, mirar com ell, respirar com ho fa ell… mai no podré oblidar el que ha estat tornar a l’Alejandro que vaig ser i que no sempre he recordat amb afecte. Ha estat el personatge més fàcil i més agraït de tots els que he escrit, sens dubte’.

L’obra d’ Alejandro Palomas va molt més enllà del públic juvenil ‘Jo no vaig escriure Un fill per a un públic juvenil, en primer lloc perquè no sabria fer-ho i en segon lloc perquè no sé què és exactament la literatura per a joves. Un fill és narrativa per adults. El que la fa especial és que és una obra intergeneracional, escrita pels més grans, però alhora molt atractiva pels adolescents i també pels mes petits’.