Agusti Vehí guanya el IV Premi Crims de Tinta de novel·la negra.

Quan la nit mata al dia, d’Agustí Vehí és el titol de la novel·la guanyadora del  IV Premi Crims de Tinta.

Agusti Vehí, és doctor en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona, és sotsinspector de la Guàrdia Urbana de Figueres i professor de la Escola de Prevenció i Seguretat Integral (UAB).  És autor també de les novel·les Abans del silenci (2009, premi Ferran Canyameras) i Ginesta pels morts (2010).


Quan la nit mata al dia
,un retrat de la policia franquista.
El delegat local de la Falange a Figueres, Juan Antonio Hinojosa, apareix mort al seu llit una nit de març de 1958. Està mig nu i algú li ha clavat al crani una pesada creu de fusta i metall i li ha lligat un cinturó al coll. El panorama aconsella al comissari esparar instruccions de Madrid abans de decidir com procedir amb el cas. I Madrid mana silenci. Oficialment, Hinojosa ha estat cridat a la capital. Oficiosament, s’haurà d’investigar fins on es pugui. Els inspectors Iríbar, de la Brigada d’Investigació Criminal, i Lopera, de la Político-Social, tenen punts de vista diferents. Mentre el primer malda per descobrir la identitat de l’assassí o assassina, el segon es dedica a sabotejar la investigació .
Es tracta d’un cas polític, econòmic, passional o d’una venjança? 


Marc Pastor, Carlos Quilez i Teresa Solana, els guanyadors de les anteriors edicions.

El Premi Crims de Tinta, amb una dotació de 5.000 euros, va ser instituït l’any 2008 pel Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya. Les obres guanyadores en les altres edicions han estat: La mala dona de Marc Pastor, La Solitud de Patrícia, del periodista Carles Quílez i Negres tempestes, de Teresa Solana.

El Conseller d’Interior, FelipPuig i el Director editorial de La Magrana, Joaquim Palau, lliuraran aquest dijous el premi a la sala d’actes del Departament d’Interior.

 

1 COMENTARI

Comments are closed.