125 anys de Raymond Chandler.

Noves reedicions  reivindiquen  el seu llegat en el 125è aniversari del seu naixement.

RAYMOND CHANDLERRaymond Chandler va nèixer a Chicago el 23 de juliol de  1.888  i ha destacat per les seves novel·les de gènere negre i per ser el pare de  Philip Marlowe, protagonista de set novel·les i de moltes adaptacions cinematogràfiques.

De fet, les set novel·les protagonitzades per Philiph Marlowe són tot un  referent del gènere negre i també del cinema. Gary Grant, Humprey Bogart, George Montgomery, Robert Montgomery, James Garner, Elliot Gould han portat a la gran pantalla el personatge creat per Chandler.

L’editorial Rba-La Magrana recupera en catàlà dos clàssics de Chandler amb noves traduccions d’Albert Fuentes.
Les novel·les Adéu nena  publicada per primer cop el 1940,  considerada la millor novel·la de Raymond Chandler  i  El son etern, amb el personatge de Marlowe són les primeres en traduïr-se de nou en català.

RBA va publicar fa uns mesos Todo Marlowe on recull en un sól volum les obres: El confidente (1934), El sueño eterno (1939), Adiós, muñeca (1940), La ventana alta (1942), La dama del lago (1943 La hermana pequeña (1949) a El largo adiós (1954 Playback (1954) i  l’obra pòstuma  El lápiz (1961).

No ens podem oblidar  ‘Todos los cuentos’ amb vint-i-cinc relats   de Chandler. 125 anys després del seu naixement, l’obra de Raymond Chandler continua ben viva amb noves traduccions i adaptacions.

chandler llibres