S’estrena ‘Brooklyn’ l’adaptació de la novel·la de Colm Tóibín

brooklyn

Nominada a tres Òscars,(Millor pel·lícula, millor actriu i millor guió adaptat), la pel·lícula amb guió de Nick Hornby i dirigida per John Crowley la vida d’Eilis Lacey, una jove irlandesa que ha d’emigrar a Brooklyn durant els anys 1950.

Colm Tóibín és considerat com un dels escriptors irlandesos més importants i compta amb una obra literària que sovint narra sobre la seva Irlanda natal, l’homosexualitat i la literatura. L’autor irlandès ha publicat fa unes setmanes ‘Nora Webster’ on retorna a l’Irlanda de la dècada dels seixanta amb una novel·la protagonitzada per una vídua amb quatre fills ha de fer front a la nova situació, després de la mort del seu marit.

Amb la novel·la Brooklyn (Amsterdam/Lumen), Toibin ens parla del destí, la família i l’amor de la mà de la protagonista, Ellys Lacey, una noia de família humil que viu en un petit poble del sud-est d’Irlanda.
Ellys com tants d’altres irlandesos, no troba feina, de manera que, quan se li ofereix una feina a Amèrica del Nord, no dubta d’acceptar-la. A poc a poc, Ellys s’obre pas en el Brooklyn dels anys cinquanta malgrat la nostàlgia patent. Eilis s’enamora d’un jove anomenat Tony i quan tot sembla a funcionar rep notícies tràgiques d’Irlanda que l’obliguen a tornar i enfrontar-se a tot allò del qual ha fugit.

La pel·lícula compta amb un repartiment forma per Saoirse Ronan, Domhnall Gleeson, Emory Cohen i Julie Walters.