L’escriptor francès publica al setembre la novel·la ‘El mirall de les nostres penes’ i finalitza el cicle de novel·les sobre l’Europa d’entreguerres

Autor de novel·la negra i creador de la saga de l’inspector Verhoeven, Lemaitre va aconseguir fama internacional gràcies al premi Goncourt amb la novel·la ‘Ens veurem allà dalt’ (Bromera /Salamandra)

La novel·la oferia un retrat cru i emotiu de la Primera Guerra Mundial, una mirada a la postguerra i les conseqüències que van patir els qui van participar, malgrat i el paper que els hi va tocar jugar un cop va arribar la pau.

Els protagonistes de la novel·la, Albert Maillard i Édouard Péricourt són dos joves antiherois que s’han salvat de la mort, però que han quedat marcats per sempre per la guerra.

Anys més tard l’autor francès publicava Els colors de l’incendi i ara tanca la trilogia amb ‘El mirall de les nostres penes’ on recupera una part dels personatges de les obres anteriors.

‘El mirall de les nostres penes’ ens situa l’abril de 1940, mentre París espera la invasió de l’exèrcit nazi, que sembla ja inevitable, tot i l’escepticisme de molts dels habitants. Segons avança l’editorial Bromera ‘En aquest escenari, ens trobem amb Louise Belmont, una jove que accepta el tracte del doctor Thirion, un vell habitual del bar on treballa: ella es despullarà davant d’ell i, a canvi, rebrà deu mil francs. Però Louise no podia imaginar que, tot seguit, Thirion es trauria una pistola de la butxaca i es dispararia una bala al cap.”

‘El mirall de les nostres penes’ completa el tríptic sobre l’Europa d’entreguerres iniciat amb ‘Ens veurem allà dalt’. L’editorial Bromera publicarà en català la novel·la amb traducció d’Albert Pejó.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here