Nova edició del Premio Internacional RBA de Novela Negra.

El lliurament del premi es farà avui dijous 6 de setembre a l’Hotel Juan Carlos I de Barcelona.


Avui coneixerem el guanyador del VI Premio Internacional RBA  de Novel·la Negra
El premi és el més dotat del seu gènere amb uns 125.000 euros i s’ha convertit en un guardó molt destacat a nivell internacional, gràcies als noms dels guanyadors en les cinc edicions:

2011 Patricia Cornwell amb Niebla Roja
2010 Harlan Coben amb Alta tensió.
2009 Philip Kerr amb Si los muertos no resucitan.
2008 Andrea Camilleri amb La muerte de Amalia Sacerdote.
2007 Francisco González Ledesma amb Una novela de barrio.

El lliurament del premi es farà avui dijous 6 de setembre a l’Hotel Juan Carlos I de Barcelona.

 

Les quatre novel·les guanyadores:

2011 Niebla Roja Patricia Cornwell
Kay Scarpetta és  directora del Centre Forense de Cambridge (Massachussets), doctora coronel de les forces armades i col·laboradora del departament de Defensa nord-americana.

A Niebla Roja, la doctora Kay Scarpetta, es trobarà  en la resolució lògica d’una sèrie de brutals assassinats que està cometent un criminal a Savannah (Geòrgia).
Lluny del seu laboratori, Scarpetta haurà de confiar més en la seva intuïció que en les avançades tècniques forenses que habitualment utilitza per  resoldre  les més  que macabres i incomprensibles morts que s’estan produint.

 

 

2010 Alta tensió. Harlan Coben
L’escriptor nord-americà, que ha venut més de 47 milions d’exemplars dels seus llibres a tot el món, ha estat el primer autor que ha aconseguit els tres guardons més prestigiosos de la novel·la negra, l’Edgar Award, el Shamus Award i l’Anthony Award.
Alta tensió , s’inicia quan una ex estrella del tennis femení acudeix desesperada a Bolitar perquè l’ajudi a donar amb el parador del pare del fill que està esperant.
En les seves indagacions, Bolitar comptarà amb l’ajuda dels seus dos companys més fidels, Windsor Horne Lockwwod III, multimilionari, dandi i la seva sòcia en l’agència d’esportistes, Esperança Díaz.

 
2009 Si els morts no ressusciten  Philiph Kerr
Philip Kerr ha publicat també entre d’altres les novel·les,Requiem aleman, Violetas de Marzo, Pálido criminal .

Si els morts no ressusciten te com a protagonista Bernie Gunther que un any després d’abandonar la KRIPO, la Policia Criminal alemanya, treballa a l’Hotel Adlon, on s’allotja la periodista nord-americana Noreen Charalambides, que ha arribat a Berlín amb la intenció d’investigar el creixent fervor antisemita i la sospitosa designació de la ciutat com a seu dels Jocs Olímpics de 1936.

La Noreen i en Gunther s’associen dins i fora del llit per seguir la pista d’una trama que uneix les altes esferes del nazisme amb el crim organitzat dels Estats Units. Però la Noreen és obligada a tornar al seu país, i en Gunther, una vegada més, haurà de contemplar com una dona se li escapoleix. Fins que, al cap de vint anys, tots dos es retroben a l’Havana de Batista, un temps abans de la Revolució.

2008 Andrea Camilleri. La muerte de Amalia Sacerdote.
Camilleri parteix d’un fet real alhora de narrar la història basada en el cas real d’assassinat d’una noia.
Es tracta del conegut com el crim del Garlasco que va tindre una gran repercussión a Itàlia als mitjans de comunicació.

Com a curiositat aquesta és la primera novel.la policíaca sense la presència de Salvo Montalbano, el comissari que ha acompanyat Camilleri en les seves novel.les. L’acció transcorre a la redacció de la RAI a Palerm.
De fet Andrea Camilleri barreja política, màfia i família i demostra que els mitjans de comunicació estan al seu servei.

 

 

2007 Una novela de barrio. Francisco González Ledesma
El primer  Premio Internacional de Novela Negra és la història d’una venjança.

Dos lladres atraquen un banc als anys 70 i en la seva fugida maten un dels seus hostatges, un nen de poc anys.
L’any 2007 el pare del nen intentarà venjar-se.

Un policia mig jubilat i amb mètodes poc ortodoxes, intervindrà per resoldre el cas.