Nou èxit del Saló del Còmic de Barcelona.

El Saló rep més de 106.000 visitants.

El 31 Saló Internacional del Còmic de Barcelona, organitzat per FICOMIC, ha comptat amb un gènere molt especial el western i per aquest motiu ha comptat amb la major exposició d’originals de còmics dedicats al món del Far West d’Europa. Sota el títol Per un grapat de còmics, la mostra reunia 233 originals dels més destacats dibuixants de tot el món que s’han dedicat a l’univers del western.

Cal destacar també els diversos homenatges realitzats durant la celebració del Saló el 75 aniversari de Superman amb una exposició commemorativa, així com els 50 anys d’existència de La Patrulla-X i Los Vengadores, amb la mostra Junts però no barrejats
També un record especial al centenari de Ambrós, el creador dels personatges El Jinete Fantasma, Chispita, El Capitán Trueno o El Corsario de Hierro

Entre els convidats estrangers també va destacar la presència dels creadors de Les Tortugues Ninja, Kevin Eastman i Ciro Nieli, el nord-americà dibuixant de superherois Adam Hughes, l’alemany Ralf König, el britànic Paul Grist, els nord-americans Peter Milligan, Yanick Paquette, l’argentí Ariel Olivetti i la italiana Lorena Canottiere, el mític Gilbert Shelton i el francès Florent Maudoux, entre uns altres. Tots ells van participar en nombrosos tallers, taules rodones i trobades i van estampar dedicatòries a tots els seus fans.

Carles Santamaria, director del Saló i de FICOMIC assegura que  aquesta xifra suposa ‘la consolidació d’una gran assistència de públic que mostra que el còmic interessa a molta gent’ i que l’èxit es déu a “la gran varietat en l’oferta d’exposicions, tallers, conferències i altres activitats ha atret a un públic molt divers ”.

Els premiats d’aquesta edició han estat Purita Campos, la veterana dibuixant responsable d’Esther y su mundo, va ser distingida amb el Gran Premi del Saló, mentre que l’últim còmic de Miguelanxo Prado, Ardalén, es va portar el guardó a millor àlbum espanyol, i Portugal, de Cyril Pedrosa, a l’estranger. El d’autor revelació va ser per l’Oriol Hernández, responsable de La piel del oso, i el de millor fanzine va correspondre a Adobo, mentre que el premi del públic va ser per a Sleepers, de Luis NCT.

La propera edició serà del 8 a l’11 de maig de 2014 però abans Ficomic ja està preparant una nova edició del Saló del Manga de Barcelona del 31 d’octubre al 3 de novembre, on es destacarà la presència de l’esport en el manga, atès que hi ha popularíssimes sèries que tenen com a eix central el futbol, el bàsquet, el beisbol, arts marcials i altres competicions tradicionals japoneses com el sumo.