Llegir en català: Deu editorials catalanes s’uneixen per aconseguir mes visibilitat.

El col·lectiu Llegir en català aplega deu editorials independents catalanes.

logos_llegirencatPer aconseguir més visibilitat i presència en els mitjans de comunicació i llibreries s’ha presentat el col·lectiu Llegir en català.
Les editorials que formen part d’aquesta aliança són: Editorial Alrevés, L’Avenç, LaBreu Edicions, Llibres del Delicte, El Gall Editor, Editorial Gregal, Meteora, Periscopi, Raig Verd editorial i Saldonar.

Com a grup reivindiquen un  espai a mitjans de comunicació  i llibreries i  defensen el negoci de la proximitat. Proximitat a l’hora d’escollir els textos per publicar i també amb l’autor i amb tots els professionals de l’edició dels llibres, els dissenyadors, els correctors, els maquetadors i els impressors.  Finalment, també volen  la  proximitat amb els llibreters.

Llegir en català publicarà amb caràcter semestral un catàleg de novetats de les editorials, que es distribuirà a les llibreries, les biblioteques i els mitjans de comunicació.

També s’ha creat un blog  Llegir en català (http://llegirencatala.wordpress.com), on publiquen  ressenyes de novetats editorials i altres continguts d’interès per als lectors.

El grup ha deixat clar que són editorials independents amb una personalitat diferenciada, que publiquen en català i que no comparteixen cap estructura empresarial, però   es volen  associar  per crear projectes que ajudin a difondre millor els seus  llibres.