L’editorial Rba s’encarregarà de la publicació del Premi de Narrativa El Lector de l’Odissea

Amb aquesta notícia arrenca una nova edició del premi literari que fins ara publicava l’editorial Proa.

premi odisseaTot i el canvi d’editorial, les bases del premi  continuen seguint les mateixes línies que els anys anteriors: mantenen les dues modalitats de lectura, és a dir, tots aquells que vulguin participar com a membres del Consell de 100+ lectors ho poden fer de manera presencial o a distància, per internet.

Els autors que vulguin participar al premi poden enviar els seus originals, inèdits i en català, a la Llibreria l’Odissea  de Vilafranca del Penedès abans del 26 de setembre.

El  Premi Narrativa El Lector de l’Odissea  està dotat amb 10.000 euros–, i el guanyador es donarà a conèixer a mitjan febrer del 2015 i la publicació de l’obra guanyadora  a partir del mes de juny del  mateix any.

El Consell de Cent Lectors  i els seus integrants són els qui avaluen de manera independent les obres participants al premi que s’organitzen creant petits grups autònoms de lectura, interrelacionats a través d’un coordinador i de trobades generals.
El procés es fa al llarg de quatre mesos en vàries fases de lectura i culmina amb la selecció de les obres finalistes i la creació d’un jurat final escollit pels 100 lectors i format per escriptors, crítics literaris, editors i dos representants del mateix grup de lectors.

El Premi de Narrativa El Lector de l’Odissea  en anteriors edicions entre d’altres, les obres La ciutat dels àngels, d’Albert Mas-Griera; L’alè de búfal a l’hivern, de Neus Canyelles,; Disseccions de Jordi de Manuel; Olives picants, d’Anna Monreal; o El cos deshabitat, d’Esperança Camps. El mar dels traïdors, de Jordi Tomàs i Lladres d’històries de Sílvia Romero.

Més informació

Fotografia: Premi Odissea