Jordi Coca i Francesc Parcerisas principals guardonats en Premi Crítica Serra d’0r 2015 en l’apartat literari

El Palau Moja de Barcelona ha estat l’escenari del lliurament de  la 49a edició dels Premis Crítica Serra d’Or, que ha estat presidida pel P. Abat de Montserrat, Josep Maria Soler.

premis serra d'or
Les obres premiades corresponen a les més destacades de les publicades l’any 2014  i no tenen dotació econòmica.

Jordi Coca ha estat guardonat amb el Premi Crítica Serra d’Or 2015 de Novel·la per l’obra El diable i l’home just. Francesc Parcerisas s’ha endut el de Poesia per Seixanta-un poemes; Francesc Serés el de Narració per La pell de la frontera; Carles Lluch, el d’Estudis Literaris per Novel·la catalana i novel·la catòlica: Sales, Benguerel, Bonet; i Jaume C. Pons Alorda el de Traducció, per Fulles d’herba, de Walt Whitman.

Els guanyadors en la categoria Literatura infantil i juvenil han estat: l’obra Un mitjó diferent a cada peu, amb text de Joan Calçotets i il·lustració d’Armand, que s’emporten l’Infantil; Miquel Duran ha estat premiat amb el Juvenil (Creació) per Més o menys jo. I Jordi Quera ha aconseguit el Juvenil (Coneixements) per Anem d’excursió per Catalunya. 30 excursions per a nois i noies.

Dins l’apartat de Recerca, el Premi Crítica Serra d’Or 2015 de Recerca (Humanitats) ha estat per l’obra La formació d’una identitat. Una història de Catalunya, de Josep Fontana; el de Recerca (Altres Ciències) per a Noms de plantes. Corpus de Fitonímia Catalana, de Joan Vallès (director), Joan Veny, Josep Vigo, M. Àngels Bonet, M. Antònia Julià i Joan Carles Villalonga. El de Catalanística ha estat declarat desert.

Els premiats en la categoria de Teatre han estat per a Llàtzer Garcia, que s’endú el de Teatre al text de teatre català donat a conèixer per l’estrena o l’edició de La pols; el de Teatre a l’espectacle teatral per a Lucrècia de Joan Ramis i Ramis, dirigit per Sergi Marí; i el de Teatre a l’aportació més interessant a la companyia Teatre d’Enjòlit.