L’escriptor bolivià ha guanyat el premi amb la novel·la Que te vaya como merecía.

gonzalo lemaEl premi, promogut per la Biblioteca la Bòbila i convocat per l’Ajuntament de L’Hospitalet i Roca Editorial, està dotat amb 12.000 euros i la publicació de la novel·la. El lliurament del premi tindrà lloc el proper 1 d’abril en un acte públic a la Biblioteca la Bòbila.

El jurat ha valorat molt positivament la novel·la  ‘Que te vaya como merecía’ de l’escriptor Gonzalo Lema i que estat l’escollida entre els 52 originals presentats a concurs.

La novel·la protagonitzada per Santiago Blanco, un personatge que l’autor ha fet sortir en altres llibres,  destaca el reflex que l’autor fa de la realitat socio-política boliviana, que submergeix al lector en la dura realitat quotidiana de Cochabamba mitjançant una galería de  personatges excèntrics i perdedors.

El jurat d’aquesta edició ha estat presidit pel regidor de Cultura, David Quirós, i format per l’editora Blanca Rosa Roca; la coordinadora de Biblioteques de l’Ajuntament de L’Hospitalet, Anna Riera; l’especialista en novel·la negra, Àlex Martín Escribà; la integrant del club de lectura de novel·la negra, Catalina Rivera, i el director de la Biblioteca la Bòbila, Jordi Canal.